Hari Sabarno

Jenderal TNI (Purn) Hari Sabarno (lair ing Sala, Jawa Tengah, 12 Agustus 1944; umur 77 taun) inggih punika Mantri Dalam Negri Républik Indonésia ing Kabinèt Gotong Royong.[1] Nalika taun 1967, saampunipun lulus saking pendidikan militér kanthi pangkat Létnan Kalih panjenenganipun pikantuk promosi kapisan minangka Komandhan Peleton lan Kasi-2 Brigade Infantri ing Kodam Brawijaya ing antawisipun taun 1968-1975.[1]

Hari Sabarno
Hari sabarno.jpg
Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, lan Keamanan
ad-interim
Linggih
12 Maret 2004 – 20 Oktober 2004
PrésidhènMegawati Soekarnoputri
Kang sadurungéSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sawiséWidodo Adi Sutjipto
Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia 24
Linggih
10 Agustus 2001 – 20 Oktober 2004
PrésidhènMegawati Soekarnoputri
Kang sadurungéSoerjadi Soedirdja
Kang sawiséMohammad Ma'ruf
Rerincèn dhiri
Lair(1944-Cithakan:NOMORBULAN-12)12 Agustus 1944
Jepang Sala, Jawa Tengah, Masa Pendudukan Jepang
BangsaIndonésia

Hari Sabarno naté njabat dados Komandhan Batalyon (Danyon) lan Komandhan Korem (Danrem) ing Kodam Siliwangi saking pangkat Letkol ngantos Kolonel ing wekdal 11 taun (1982-1993).[1] Sasampunipun punika panjenenganipun dipunpromosikaken njabat Wakasospol lan Asospol Kosospol ABRI ing Mabes ABRI, nalika taun 1994-1995.[1] Salajengipun Hari pinitados njabat dados wakilipun ABRI ing lembaga lègislatif saking taun 1995 lan langsung dados Pendhéganipun Fraksi ABRI. Panjenenganipun naté kapilih dados Wakil Ketua MPR/DPR saking Fraksi TNI/Polri ngantos taun 2001 kanthi pangkat pungkasan Letjen TNI.[1] Nalika tanggal 12 Maret 2003, déning Megawati Soekarnoputri, Hari Sabarno dipundadosaken Mantri Koordinator Pulitik lan Kaamanan ad interim minangka gantosipun Susilo Bambang Yudhoyono ingkang mandhap saking jabatanipun.[1]

KasusBesut

Hari dados tersangka kasus korupsi pamundhutan mobil pamadam kobongan ing 22 laladan. Panjenenganipun dipuntetepaken dados tersangka nalika tanggal 29 September 2010.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f Hari Sabarno dipunundhuh tanggal 5 Oktober 2011)
  2. Hari Sabarno Diperiksa sebagai Tersangka dipunundhuh tanggal 5 Oktober 2011)

Pranala njawiBesut

Hari Sabarno