Letjen (Purn.) Mohammad Ma'ruf (lair ing Tegal, Jawa Tengah, 20 Sèptèmber 1942; umur 77 taun) inggih punika tilas Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia ingkang njabat nalika periodhe 2004-2007.[1][2]

Mohammad Ma'ruf
Kabinet maruf.jpg
Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia 25
Linggih
20 Oktober 2004 – 29 Agustus 2007
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéHari Sabarno
Kang sawiséWidodo Adi Sutjipto
ad-interim
Rerincèn dhiri
Lair (1942-09-20) Sèptèmber 20, 1942 (umur 77)
Indonésia Tegal, Jawa Tengah, Indonésia
BangsaIndonésia
AgamaIslam

KariérBesut

Muhammad Ma'ruf dipunpilih dados mantri dalam nagari wonten ing Kabinét Indonésia Bersatu déning Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono nalika tanggal 20 Oktober 2004.[1][2] Sadèrèngipun, Muhammad Ma'ruf menik njabat dados Duta Ageng Indonésia ing nagari Vietnam lan mlebet tim sukses Parté Dhémokrat wonten ing Pamilian Umum Indonésia 2004 lan Pamilian Présidhèn Indonésia 2004.[1]

Awit tanggal 30 Maret 2007, Muhammad Ma'ruf dipunrumat ing Griya Sakit Jantung Harapan Kita Jakarta amargi sakit serangan jantung lan stroke.[1] Nalika tanggal 13 April 2007, tim dhokter griya sakit kasebat mindhahaken parawatan Muhammad Ma'ruf dhateng RSPAD saperlu réhabilitasi fisioterapi.[1] Amargi sakit lan kedah ngawontenaken parawatan, tugas-tugas Mantri Dalam Negeri kanggé sawatawis wekdal dipuntalangi déning Widodo Adi Sutjipto (ad interim) wiwit tanggal 2 April 2007.[1] Nalika tanggal 27 Agustus 2007 Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono milih Mardiyanto minangka gantosipun Mantri Dalam Negeri Muhammad Ma'ruf.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g Mohammad Ma`ruf dipunundhuh tanggal 24 September 2011)
  2. a b Mohammad Maruf dipunundhuh tanggal 24 September 2011)

Pranala njawiBesut