Widodo A. S.

Laksamana (Purn.) Widodo Adi Sutjipto (lair ing Boyolali, Jawa Tengah, 1 Agustus 1944; umur 77 taun) inggih Mantri Koordinator Hukum, Pulitik lan Keamanan Indonésia wiwit 20 Oktober 2004.[1][2] Awit [[2 April 2007, panjenenganipun dipunpilih Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono minangka Mantri Dalam Negeri/MentriUrusan Dalam Negeri (ad interim)[1] nggantosaken sawatawis Muhammad Ma'ruf ingkang nalika sematen nandhang sakit.[3] Widodo ugi satunggalipun tilas tokoh militèr TNI Angkatan Laut.[1]

Widodo A. S.
Kabinet widodo-as.jpg
Mentri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, lan Keamanan Indonésia 11
Linggih
21 Oktober 2004 – 20 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéHari Sabarno
Kang sawiséDjoko Suyanto
Mentri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara Indonésia
ad-interim
Linggih
1 Oktober 2009 – 20 Oktober 2009
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéTaufiq Effendi
Kang sawiséEvert Ernest Mangindaan
Mentri Dalam Negeri Indonésia
ad-interim
Linggih
2 April 2007 – 29 Agustus 2007
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéMohammad Ma'ruf
Kang sawiséMardiyanto
Sapunika dados Anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn
Linggih
25 Januari 2010 – 20 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Rerincèn dhiri
Lair (1944-08-01) Agustus 1, 1944 (umur 77)
Jepang Boyolali, Jawa Tengah, Masa Pendudukan Jepang
BangsaIndonésia
AlmamaterAkademi Angkatan Laut
AgamaIslam

Sasampunipun lulus saking Akadhemi angkatan Laut nalika taun 1968, widodo dipundadosaken Kepala staf TNI Angkatan Laut sadèrèngipun dipunangkat dados Wakil Panglima TNI déning Présidhèn B.J. Habibie ing taun 1999.[1] Déning Présidhèn Abdurrahman Wahid, Widodo dipundadosaken minangka Panglima TNI saking tanggal 26 Oktober 1999 ngantos dumugi 7 Juni 2002.[1][4] Widodo dados panglima kapisan saking kesatuan TNI Angkatan Laut wonten ing sajarah Indonésia.[1][4]

KariérBesut

  • Panglima Armada RI Kawasan Barat (1955)[1]
  • Perwira Senjata di KRI Irian (1968)[1]
  • Komandan KRI Monginsidi (1986)[1]
  • Komandan KRI Ki Hajar Dewantara (1988)[1]
  • Komandan KRI Abdu Halim Perdanakusuma (1989)[1]
  • Kepala Staf Armada RI Kawasan Barat (1994-1995)[1]
  • Kepala Staf Angkatan Laut[1]
  • Wakil Panglima TNI[1]
  • Panglima TNI (1999-2002)[1]
  • Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, dan Keamanan (Menkopolhukam) Kabinet Indonésia Bersatu (2004-2009)[1][2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p Widodo Adi Sucipto dipunundhuh tanggal 25 September 2011)
  2. a b Daftar Nama Menteri / Mentri dan Departemen padaSusunan Kabinet Indonésia Bersatu Periode 2004- 2009 NKRI dipunundhuh tanggal 25 September 2011)
  3. Mohammad Ma`ruf dipunundhuh tanggal 25 September 2011)
  4. a b Indonésian Ministry 2004-2009 Adm. (ret.) Widodo Adi Sucipto Coordinating Minister for Political, Legal and Security Affairs dipunundhuh tanggal 25 September 2011)

Pranala njawiBesut