Jalur sepur Kertasana–Wonokromo

Jalur sepur Kertasana–Wonokromo yaiku segmen jalur sepur lintas kidul Jawa sing nghubungake Setatsiyun Kertasana karo Setatsiyun Wonokromo. Jalur lintas Kertosono ngasi Curahmalang klebu ning Daerah Operasi VII Madiun, nalika jalur mulai perbatasan Mojokerto ngasi Wonokromo klebu ning Daerah Operasi VIII Surabaya.

Jalur sepur Kertasana–Wonokromo
Surasa
GolonganJalur lintas utama
PranataJalur sepur ril abot
DrajadBeroperasi
Tasiyun terminusKertasana
Wonokromo
Cacahing tasiyun15
Palakon
Dibukak1881–1897
PanduwéDitjen KA, Kemenhub RI
PalakuPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VII Madiun (Kertasana-Curahmalang)
Daerah Operasi VIII Surabaya (Mojokerto-Wonokromo)
Cirining jalurRel lintas datar
Ambaning sepur1.067 mm
Karikatan palakon60 s.d. 105 km/jam
Peta Rute

SLO–KTS
KTS
Kertasana
Kretek Kali Brantas Kertasana
KTS–BG
menyang Blitar, Malang
SMB
Sembung
JG
Jombang
JG-BBT
KD-JG
PTR
Peterongan
SBO
Sumobito
CRM
Curahmalang
DAOP VII MN
DAOP VIII SB
MR
Mojokerto
MR–JPN–PR
BSL
Damarsi (Bangsal SS)
Kretek Kali Porong Mojokerto
TRK
Tarik
TRK–SDA
KDN
Kedinding
KRN–POS
KRN
Krian
BH
Boharan
KMG
Kumendung (Koemendoeng SS)
SPJ
Sepanjang
WO–BG
WO
Wonokromo
WO–SB

Sakniki, jalur iki lagi proses pambangunan jalur ganda. Kemungkinan uga jalur ganda ruas Tarik–Wonokromo bakal diaktipake maneh amarga frekuensi lalu lintas sing cukup dhuwur.[1] Lintas watara JombangKertasana bersambung Baron (per 30 Oktober 2019)[2] banjur ning lintas Jombang–Mojokerto (per 26 Oktober 2020) uwis arupa jalur ganda.

Pratuduh rujukanBesut

  1. Rozack, Abdul (27 Desember 2017). "Rel Ganda Solo-Jombang Mulai Dikerjakan, Jombang-Surabaya Masih Belum". Jawa Pos. Diarsip saka sing asli ing 2018-05-01. Dibukak ing 1 Mei 2018. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung); Check date values in: |date= (pitulung)
  2. Setiawan, Kodrat (2019-10-30). "Jalur Ganda Kereta Jombang-Baron Siap Beroperasi Hari ini". Tempo (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-10-30.