(Kaelih saka Kaca Utama)

Sugeng rawuh ing Wikipedia Jawa.png
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna mardika basa Jawa

Gunggung artikel: 58.518


Artikel pethingan Wikipédia iku apa?
Pambantéan tahanan Tionghoa.
Pambantéan tahanan Tionghoa.
Gègèr Pacinan ya iku pogram kanggo wong katurunan Cina ing kutha palabuhan Batavia, Indhiya Nèderlan (saiki Jakarta). Panindhesan ing kutha saka 9 Oktober 1740 nganti 22 Oktober; manéka warna paprangan cilik-cilik nganti tekan sasi Novèmber 1740. Kabingungan masarakat Tionghoa iku amarga réprèsi pamaréntah lan kurangé asil makarya akibat saka mudhuné rega gula rikala semana. Kanggo nanggepi kabingungan iku, ana ing patemon Dhéwan Hindhia (Raad van Indië), badan pemimpin Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC), Gubernur-Jendral Adriaan Valckenier mbiwara yèn ontran-ontran apa waé bisa diwales karo kakerasan uga patèn-patènan. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi kang kena dibesut, diturun, lan didum sapa baé kanthi mardika. Ing Wikipédia Jawa, nganti saiki ana wong 45.453 kang tau njajal awèh kawruh nganti karipta 58.518 artikel ing basa Jawa.


Gambar pethingan Dina iki kala kawuri

Golden monkey (Cercopithecus kandti) eating.jpg
Kethèk emas kang mangan pring ing Taman Nasional Volcans, Rwanda.


Proyèk liya
Waca sarana basa liyané