Tuduhaké menu pokok

Kalimantan Kulon

provinsi ing Indonésia
(Kaelih saka Kalimantan Barat)
Provinsi Kalimantan Barat
Provinsi Kalimantan Kulon
Coat of arms of West Kalimantan.svg
Lambang Kalimantan Kulon
Sesanti: "Akcaya"
Péta Kalimantan Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: 1 Januari 1957
Kutha krajan: Pontianak
Gubernur: Cornelis MH
Jembar
 - Total:

146.807 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

10 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.073.304 (2004)
+/- / km²
Suku: Suku Malayu, Suku Dayak, Suku Tionghoa, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Dayak lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kalimantan Kulon (basa Indonésia: Provinsi Kalimantan Barat), iku ketata saking 10 kabupatèn lan 2 kutha. Kutha krajané ya iku Pontianak.

Daerah Tingkat IIBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut