Kissel

Kissel utawa kisel ( Basa Estonia: kissell , Basa Finlandia: kiisseli , Livonian : kīsõl, Latgalian , Lètlann , Litowenn , basa Polandia: kisiel , Rusia: кисель , kisél’ , Basa Ukrania: кисiль , kysil’ , Bélarus: кісель , kisél’ ) minangka sajian buah kenthel, misuwur minangka panganan cuci mulut lan minangka omben-omben ing Eropa Lor, Tengah lan Wétan.[1][2] Iki kalebu jus sing legi, kayata mors, nanging kandel karo jagung, pati kentang, utawa panah ; kadang ditambahake anggur abang utawa woh -wohan seger utawa garing. Mirip karo rødgrød Dhènemarken lan Rote Grütze Jerman. Blåbärssoppa Swèdhen minangka panganan cuci mulut bilberry sing padha disiapake.

Kissel
Red Currant Kissel.jpg
Éstlann red currant kissel
Jeneng liyanéKisel
JinisFruit jelly
AjanganDessert
Tlatah utawa prajaCentral and Eastern Europe, Baltic states
Woworan pokokSweetened juice, arrowroot, cornstarch or potato starch
Buku masakan: Kissel  Médhia: Kissel

Kissel bisa disajikake kanthi panas utawa adhem, uga nganggo kuark manis utawa puding semolina . Kissel uga bisa disajikake ing pancake utawa es krim. Yen kissel digawe nganggo pati sing ora kenthel, bisa diombe - umume ing Polen, Ruslan lan Ukraina.

ReferensiBesut

  1. The Oxford Companion to Food (2014, ISBN 019104072X), page 446
  2. Encyclopedia of Contemporary Russian Culture (2013, ISBN 1136787852), page 73