Tuduhaké menu pokok
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut

Perguruan tinggi

Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Golongan Belajar dicekak Kejar iku jalur pendhidhikan nonformal sing difasilitasi déning pamaréntah tumrap siswa sing sinauné ora ngliwati jalur sekolah, utawa tumrap siswa sing sinau ing sekolah mawa basis kurikulum non pamaréntah kaya Cambridge, lan IB (International Baccalureate).

Kejar dumadi saka telung pakèt ya iku: Pakèt A, Pakèt B lan Pakèt C. Saben peserta Kejar bisa mèlu Ujian Kesetaraan sing dianakaké déning Departemen Pendhidhikan Nasional.