Tuduhaké menu pokok
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut

Perguruan tinggi

Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Madrasah tsanawiyah (dicekak MTs) iku jenjang dhasar sajeroning pendhidhikan formal ing Indonésia, sadrajad karo sekolah menengah pertama, sing dikelola déning Departemen Agama. Pendhidhikan madrasah tsanawiyah ditempuh ing dalem 3 taun, wiwit kelas 7 nganti kelas 9.

Murid kelas 9 diwajibaké mèlu Ujian Nasional (biyèn Ebtanas) siing mrebawani marang kalulusan siswa. Lulusan MTs bisa nerusaké pendhidhikan menyang madrasah aliyah utawa sekolah menengah atas/sekolah menengah kejuruan.

Kurikulum madrasah tsanawiyah padha karo kurikulum sekolah menengah pertama, mung ing MTs ana porsi luwih akèh ngenani pendhidhikan agama Islam, upamané mata wulangan Basa Arab, Al Qur'an-Hadits, Fiqih, Aqidah Akhlaq, lan Sajarah Kabudayan Islam.

Pelajar madrasah tsanawiyah lumrahé umur 13-15 taun. Ing Indonesia, saben warga nagara umur 7-15 taun wajib mèlu pendhidhikan dhasar, ya iku sekolah dhasar (utawa sadrajad) 6 taun lan sekolah menengah pertama (utawa sadrajad) 3 taun.

Uga delengenBesut