Tuduhaké menu pokok
Kopi tubruk di Jakarta.

Kopi tubruk iku ombènan kopi saka Indonesia sing digawé kanthi ngumobaké bubuk kopi bebarengan karo banyu lan gula.[1] Kopi iki duwé kamèmperan karo kopi saka Turki lan Yunani ing babagan kabuketané.[1] Kopi tubruk cukup populèr ing Pulo Jawa lan Bali.[1] Resep saka kopi tubruk iki digawa déning pedagang saka Wétan Tengah menyang Indonésia.[2] Ing Wétan Tengah, kopi tubruk iki dikenal minangka "kopi blethok.[2] Kopi tubruk minangka cara gawé wédang kopi sing paling gampang.[2] Variasi liya saka kopi tubruk ya iku kopi susu sing digawé kanthi nambahaké susu kenthel legi.[2] Salah siji variasi sing kurang misuwur ya iku sing dicampur nganggo jus alpukat.[2] Kopi tubruk iki lumrahé diombé bebarengan karo mangan gedhang gorèng.[2] Bab utama sing kudu digatèkaké nalika gawé kopi tubruk ya iku banyu kudu bener-bener panas amarga yèn ora bakal ana bubuk utawa wiji kopi sing kasisa.[2]

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. a b c Types Of Coffee – Coffee Varieties II, Talk About Coffee. Diaksès 5 Juni 2010.
  2. a b c d e f g Kopi Tubruk - Mud Coffee, “Indonesialogue. Diaksès 10 Juni 2010.

Pranala njabaBesut