Tuduhaké menu pokok

Kosmologi iku èlmu sing nyinaoni struktur lan sajarah alam semesta sajeroning skala gedhé. Sacara mirunggan, èlmu iki gegandhèngan karo asal mula lan évolusi saka siji subyèk. Kosmologi disinaoni sajeroning astronomi, filosofi, lan agama. Pirsanana uga kosmogoni.

Subyèk sajeroning kosmologi nyakup:

Kosmologi fisikBesut

Amarga kaanan èkstrim sing dipercaya dumadi ing sapérangan menit pisanan saka sajarah alam semesta, kosmolog asring nyambut gawé bebarengan karo para èlmuwan saka aréa kaya déné fisika partikel.

Kosmologi liyanéBesut

Kosmologi filosofisBesut

Kosmologi réligiusBesut

Pirsanana ugaBesut

Pranala njabaBesut