Marinasi

Marinasi minangka sawijining proses ngekum panganan kanthi cuweransing wis dibumbui, asring asam, sadurunge masak . Asal saka tembung kasebut nuduhake panggunaan brine ( marina laut  ) ing proses pickling, sing nyebabake teknik nambahi rasa kanthi nyemplungake cairan. Cairan sing dimaksud, marinade, bisa uga asem (digawe karo bahan kayata cuka, jus lemon, utawa anggur ) utawa enzimatik (digawe karo bahan kayata nanas, kates utawa jahe ), utawa duwe pH netral. [1] Saliyane bahan kasebut, marinade asring ngemot lenga, bumbu, lan rempah-rempah kanggo luwih ngrasa panganan.

Pitik dimarinasi
Daging sapi sing diasinake kanggo masakan barbecue Korea
  1. Corriher, Shirley. "Marinades Add Flavor but Don't Always Tenderize - Fine Cooking Recipes, Techniques and Tips". The Taunton Press Inc. Dibukak tanggal 28 November 2012.