Tuduhaké menu pokok

Bahan utawa material iku dat utawa barang kang dianggo gawé sadéngah barang. Istilah bahan kadhangkala uga dianggo nyebut barang kang awujud kain. Saliyané iku bahan uga tegesé lebon saka siji prosès prodhuksi.

Material tèhnikBesut

Material tèhnik iku jinis material kang akèh dianggo sajeroning prosès rekayasa lan indhustri. Material tèhnik diklompokaké dadi 6 golongan, antara liyané:

  1. Logam: waja, wesi cor, titanium, logam padhuan, lll
  2. Polimèr: polietilan, polipropilen, polikarbonat, lll
  3. Karèt: isopren, neopren, karèt alam, lll
  4. Kaca: kaca soda, kaca silika, kaca borosilikat
  5. Keramik: alumina, karbida silikon, nitrida silikon lll
  6. Hibrida: komposit, sandwich, foam

 

Sipat-sipat bahanBesut

  1. Sipat mekanikal, kalebu kakuwatan tarik lan tekan, elastisitaselastisitas, kakuwatan kejut, lll
  2. Sipat termal, kalebu konduktivitas panas, temperatur makarya maksimum, koefisien ekspansi termal, difusivitas termal, lll
  3. Sipat listrik lan magnetik, kalebu konduktivitas listrik, dielektrika, magnetisasi, lll
  4. Sipat optik, kalebu refraktivitas, reflektivitas, absostif, lll
  5. Sipat kimia, kalebu korosifitas, oksidasi, ketahanan marang sinar ultraviolet, lll

Sawetara material wigatiBesut

Pratélan pustakaBesut

  • Ashby, Michael; Shercliff, Hugh; Cebon, David (2007), " Materials - Engineering, Science, Processing and Design", Elsevier ISBN 0-7506-8391-0

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Bahan ing KamusWiki.