Septuaginta: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta using AWB
(Latin: ...)
c (→‎top: ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta using AWB)
'''Alkitab Pitung Puluh''' (Latin: Septuaginta, LXX, tegese 70) iku kitab [[Prajanjian Lawas]] gagrag [[basa Yunani|basa Ellas]] kang digawé (alihbasa) kurang luwih rong [[abad]] sadurungé [[Masehi]]. Pretalané iku kang nggawé dening wong Yahudi gunggung [[70]] ing [[Alexandria|Aleksandriyah]], [[Mesir]].
 
Alkitab Pitung Puluh nduweni kabedan karo Alkitab Protestan sing ngeloni tulisan Masoret. Pranjanjian Lawase Protestan mau ing Alkitab Pitung Puluh kaisenan kitab-kitab ''deuterokanonika'' sing padha kaya Alkitab Katulik lan katambahan saperangan kitab liya yaiku Makabe I-IV, Tobit, Yudit, Kawicaksanan Solomon, Sirakh, Barukh (kalebu Layang Yeremiyah), Masmur Solomon, ''Book of Odes'', lan Donganing Manasye. Dadi, saperangan kitab luwih dawa kayatakaya ta Daniyel lan Ester. Ananging, kitab Yeremiyah luwih cendhak tinimbang Alkitab Protestan utawa Masoret.
 
 
Alkitab Pitung Puluh nduweni kabedan karo Alkitab Protestan sing ngeloni tulisan Masoret. Pranjanjian Lawase Protestan mau ing Alkitab Pitung Puluh kaisenan kitab-kitab ''deuterokanonika'' sing padha kaya Alkitab Katulik lan katambahan saperangan kitab liya yaiku Makabe I-IV, Tobit, Yudit, Kawicaksanan Solomon, Sirakh, Barukh (kalebu Layang Yeremiyah), Masmur Solomon, ''Book of Odes'', lan Donganing Manasye. Dadi, saperangan kitab luwih dawa kayata Daniyel lan Ester. Ananging, kitab Yeremiyah luwih cendhak tinimbang Alkitab Protestan utawa Masoret.
 
{{Alkitab}}
352.737

besutan