Tuduhaké menu pokok

Muhaimin Iskandar lumrahé diundang kanthi jeneng Gus Imin utawa Cak Imin (lair ing Jombang, Jawa Wétan, 24 Sèptèmber 1966; umur 53 taun).[1] Muhaimin Iskandar iku pulitikus Indonésia kang njabat dadi Mantri Tenaga Kerja dan Transmigrasi wiwit tanggal 22 Oktober 2009.[1] Muhaimin Iskandar uga njabat dadi Ketua Umum Parté Kebangkitan Bangsa.[1] Muhaimin Iskandar éntuk gelar sarjana pulitik saka Universitas Gadjah Mada.[1] Saliyané iku, Muhaimin Iskandar uga éntuk gelar magister komunikasi saka Universitas Indonésia.[1] Muhaimin Iskandar njabat dadi wakil ketua DPR ing periode 1999-2004.[1]

Muhaimin Iskandar
Muhaimin-iskandar.jpg
Mantri Tenaga Kerja dan Transmigrasi Republik Indonesia 23
Linggih
22 Oktober 2009 – 1 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéErman Soeparno
Kang sawiséHanif Dhakiri
Rerincèn dhiri
Lair (1966-09-24) Sèptèmber 24, 1966 (umur 53)
Indonésia Jombang, Jawa Wétan, Indonésia
BangsaIndonésia
AlmamaterUniversitas Gajah Mada
Universitas Indonésia

Muhaimin nikah karo wong wadon kang jenengé Rustini Murtadho.[2] Saka pernikahan iki, Mujaimin nduwé anak loro kang jenengé Mega Safira kang lair tanggal 4 Maret 1996 lan Rahma Arifa kang lair nalika tanggal 29 Fèbruari 1999.[2] Muhaimin Iskandar uga tau sekolah ing Madrasah Tsanawiyah Negeri, Jombang nalika taun 1979-1982.[2] Muhaimin uga tau sekolah ing Madrasah Aliyah Negeri I, Yogyakarta nalika taun 1982-1985.[2] Muhaimin Iskandar iku anak saka Muhammad Iskandar kang duwé katurunan Jawa. Bapaké iku kerja dadi Guru Pesantren Manbaul Ma'arif ing Jombang.[2] Muhaimin Iskandar tau dadi wakil Ketua Fraksi Kebangkitan Bangsa DPR lan MPR RI Pusat nalika taun 2000-2004.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. a b c d e tempo.co.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)