Tuduhaké menu pokok

Adam (Ibrani: אָדָם; Arab:آدم, tegesé lemah, manungsa, utawa coklat enom) (watara 5872-4942 SM)[1] iku dipercaya déning agama-agama Samawi minangka manungsa ingkang kawitan, bebarengan karo garwané Hawa. Miturut Agama Samawi uga, Adam lan hawa iki minangka wong tuwané kabèh manungsa ing donya. Princèning carita ngenani Adam lan Hawa béda-béda antara agama Islam, Yahudi, Kristen, lan agama liyané sing tuwuh sajeroning katelu agama Abrahamik iki.

RujukanBesut

Pranala njabaBesut