Pèsta Ulahraga Asia

Pèsta Ulahraga Asia (basa Inggris: Asian Games) yaiku acara ulahraga kang dianakaké saben patang taun, kang diéloni atlit-atlit saka saindhenging Asia lan dianakaké déning Dhewan Olimpiadhe Asia.

Papan dianakaké Pèsta UlahragaBesut

Edisi Tahun Kota
Penyelenggara
Negara
Penyelenggara
Dibuka Oleh Tanggal Mulai Tanggal Selesai Jumlah
Negara
Jumlah
Atlet
Cabang
Olahraga
Nomor
Cabang
Juara Ref.
I 1951 New Delhi   Indhi Presiden Rajendra Prasad 4 Maret 11 Maret 11 489 6 57 Cithakan:FlagIOC2team [1]
II 1954 Manila   Filipina Presiden Ramon Magsaysay 1 Mei 9 Mei 18 970 8 76 Cithakan:FlagIOC2team [2]
III 1958 Tokyo   Jepang Kaisar Hirohito 24 Mei 1 Juni 16 1.820 13 97 Cithakan:FlagIOC2team [3]
IV 1962 Jakarta   Indonésia Presiden Soekarno 24 Agustus 4 September 12 1.460 13 88 Cithakan:FlagIOC2team [4]
V 1966 Bangkok   Thai Raja Bhumibol Adulyadej 9 Desember 20 Desember 16 1.945 14 143 Cithakan:FlagIOC2team [5]
VI 1970 2.400 13 135 Cithakan:FlagIOC2team [6]
VII 1974 Teheran   Iran Syah Mohammad Reza Pahlavi 1 September 16 September 19 3.010 16 202 Cithakan:FlagIOC2team [7]
VIII 1978 Bangkok   Thai Raja Bhumibol Adulyadej 9 Desember 20 Desember 19 3.842 19 201 Cithakan:FlagIOC2team [8]
IX 1982 New Delhi   Indhi Presiden Zail Singh 19 November 4 Desember 23 3.411 21 147 Cithakan:FlagIOC2team [9]
X 1986 Seoul   Koréa Kidul Presiden Chun Doo-hwan 20 September 5 Oktober 22 4.839 25 270 Cithakan:FlagIOC2team [10]
XI 1990 Beijing   Tiongkok Presiden Yang Shangkun 22 September 7 Oktober 36 6.122 27 310 Cithakan:FlagIOC2team [11]
XII 1994 Hiroshima   Jepang Kaisar Akihito 2 Oktober 16 Oktober 42 6.828 34 338 Cithakan:FlagIOC2team [12]
XIII 1998 Bangkok   Thai Raja Bhumibol Adulyadej 6 Desember 20 Desember 41 6.554 36 377 Cithakan:FlagIOC2team [13]
XIV 2002 Busan   Koréa Kidul Presiden Kim Dae-jung 29 September 14 Oktober 44 7.711 38 419 Cithakan:FlagIOC2team [14]
XV 2006 Doha   Qatar Emir Hamad bin Khalifa Al Thani 1 Desember 15 Desember 45 9.520 39 424 Cithakan:FlagIOC2team [15]
XVI 2010 Guangzhou   Tiongkok Perdana Menteri Wen Jiabao 12 November 27 November 45 9.704 42 476 Cithakan:FlagIOC2team [16]
XVII 2014 Incheon   Koréa Kidul Presiden Park Geun-hye 19 September 4 Oktober 45 9.501 36 439 Cithakan:FlagIOC2team [17]
XVIII 2018 JakartaPalembang   Indonésia Presiden Joko Widodo 18 Agustus 2 September 45 11.300 40 465 Cithakan:FlagIOC2team [18]
XIX 2022 Hangzhou   Tiongkok Presiden Xi Jinping 10 September 25 September Akan datang/segera dilaksanakan [19]
XX 2026 AichiNagoya   Jepang Kaisar Jepang 19 September 4 Oktober Akan datang/segera dilaksanakan [20]
XXI 2030 Doha   Qatar - Akan datang/segera dilaksanakan - -


XXII 2034 Riyadh   Arab Saudi Raja Arab Saudi (diharapkan) Akan datang/segera dilaksanakan - -
  1. "1st AG New Delhi 1951". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  2. "2nd AG Manila 1954". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  3. "3rd AG Tokyo 1958". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  4. "4th AG Jakarta 1962". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  5. "5th AG Bangkok 1966". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  6. "6th AG Bangkok 1970". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  7. "7th AG Tehran 1974". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  8. "8th AG Bangkok 1978". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  9. "9th AG New Delhi 1982". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  10. "10th AG Seoul 1986". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  11. "11th AG Beijing 1990". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  12. "12th AG Hiroshima 1994". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  13. "13th AG Bangkok 1998". OCA. Dibukak ing 22 Juli 2010.
  14. "14th AG Busan 2002". OCA. Dibukak ing 29 September 2002.
  15. "15th AG Doha 2006". OCA. Dibukak ing 1 Desember 2006. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  16. "16th AG Guangzhou 2010". OCA. Dibukak ing 22 November 2010.
  17. "17th AG Incheon 2014". OCA. Dibukak ing 19 September 2014.
  18. "18th AG Jakarta-Palembang 2018". OCA. Dibukak ing 20 September 2014.
  19. "19th AG Hangzhou 2022". OCA. Dibukak ing 16 September 2015.
  20. "Mabrouk: Doha to host 2030 Asian Games". thepeninsulaqatar.com. Dibukak ing 2020-12-16.