Péter Crouch

Peter James Crouch (lair 30 Januari 1981 ing Macclesfield, Inggris) inggih punika juru main bal-balan saking nagari Inggris. Sapunika Crouch main ing klub saking Inggris, Tottenham Hotspur lan tim nasional Inggris.[3] Crouch gadhah posisi minangka penyerang.[3] Peter Crouch miwiti karieripun ing jagad bal-balan nalika gladhèn ing Tottenham Hotspur.[3] Salajengipun, Crouch main ing klub Portsmouth, Aston Villa, Southamton, lan Liverpool. Crouch wangsul malih dhateng klub Tottenham Hotspur.[3]

Peter Crouch
Peter Crouch.JPG
Peter Crouch nalika esih main ana ing Liverpool
Katerangan priangga
Jeneng dawa Peter James Crouch
Dhuwur 6 ft 8 in (2.03 m)[1][2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Tottenham Hotspur
Angka 15
Karir nom
1995–1998 Tottenham Hotspur
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–2000 Tottenham Hotspur 0 (0)
2000Dulwich Hamlet (loan) 6 (1)
2000IFK Hässleholm (loan) 8 (3)
2000–2001 Queens Park Rangers 42 (10)
2001–2002 Portsmouth 37 (18)
2002–2004 Aston Villa 37 (6)
2003Norwich City (loan) 15 (4)
2004–2005 Southampton 27 (12)
2005–2008 Liverpool 85 (22)
2008–2009 Portsmouth 38 (11)
2009– Tottenham Hotspur 72 (12)
Gunggung 362 (99)
Tim nasional
2002–2003 England U21 6 (1)
2006 England B 1 (0)
2005–2010 England 42 (22)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 06:59, 23 June 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16:00, 26 February 2011 (UTC)

Peter Crouch naté dados top scorer nomer kalih ing adicara Liga Champions UEFA taun 2006 / 2007 sasampunipun juru main bal saking AC Milan, Kaka.

BiografiBesut

Crouch lair ing Macclesfield, Cheshire, nanging kulawarganipun pindah dhateng Singapura nalika Crouch nembé umur satunggal taun. Kulawarganipun manggèn ing Singapura sadangunipun tigang taun. Sasampunipun tigang taun, lajeng wangsul malih ing Inggris. Nalika taksih rumaja kinten-kinten umur sedasa taun, Crouch sampun saged main bal.[4]

Karier klubBesut

Jroning AngkaBesut

KlubBesut

Panampilan land gol adhedhasar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala FA Piyala Liga Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Tottenham Hotspur 1999–2000 Liga Primèr Inggris 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dulwich Hamlet (silih) 1999–2000 Isthmian League Premier Division 6 1 6 1
IFK Hässleholm (silih) 2000 Swedish Division 2 8 3 8 3
Queens Park Rangers 2000–01 First Division 42 10 3 2 2 0 47 12
Portsmouth 2001–02 First Division 37 18 1 0 1 1 39 19
Aston Villa 2001–02 Liga Primèr Inggris 7 2 7 2
2002–03 Liga Primèr Inggris 14 0 0 0 0 0 4 0 18 0
2003–04 Liga Primèr Inggris 16 4 0 0 2 0 18 4
Gunggung 37 6 0 0 2 0 4 0 43 6
Norwich City (silih) 2003–04 First Division 15 4 15 4
Southampton 2004–05 Liga Primèr Inggris 27 12 5 4 1 0 33 16
Liverpool 2005–06 Liga Primèr Inggris 32 8 6 3 1 0 8 0 2 2 49 13
2006–07 Liga Primèr Inggris 32 9 1 0 1 1 14 7 1 1 49 18
2007–08 Liga Primèr Inggris 21 5 4 2 3 0 8 4 36 11
Gunggung 85 22 11 5 5 1 30 11 3 3 134 42
Portsmouth 2008–09 Liga Primèr Inggris 38 11 3 1 1 0 6 4 1 0 49 16
Tottenham Hotspur 2009–10 Liga Primèr Inggris 38 8 6 1 3 4 47 13
2010–11 Liga Primèr Inggris 34 4 1 0 0 0 10 7 45 11
2011–12 Liga Primèr Inggris 1 0 0 0 1 0
Gunggung 73 12 7 1 3 4 10 7 0 0 93 24
Stoke City 2011–12 Liga Primèr Inggris 32 10 3 2 2 0 3 2 40 14
2012–13 Liga Primèr Inggris 34 7 3 0 1 1 38 8
2013–14 Liga Primèr Inggris 34 8 1 0 3 2 38 10
2014–15 Liga Primèr Inggris 33 8 2 1 3 1 38 10
2015–16 Liga Primèr Inggris 11 0 2 1 5 1 18 2
2016–17 Liga Primèr Inggris 27 7 1 0 1 3 29 10
2017–18 Liga Primèr Inggris 31 5 1 0 2 1 34 6
2018–19 Championship 23 1 2 1 1 0 26 2
Gunggung 225 46 15 5 18 9 3 2 261 62
Stoke City U23 2016–17 1 0 1 0
Burnley 2018–19 Liga Primèr Inggris 6 0 6 0
Gunggung karir 599 145 45 18 33 15 53 24 5 3 735 205

NagaraBesut

Panampilan lan gol ing tim nasional lan taun
Tim nasional Taun Panampilan Gol
Inggris 2005 4 0
2006 12 11
2007 8 3
2008 6 0
2009 6 4
2010 6 4
Gunggung 42 22

Gol InternasionalBesut

Gol internasional déning tanggal, papan, main, mungsuh, angka, asil lan kompetisi
No. Surya Papan Main Mungsuh Angka Asil Kompetisi
1 1 Maret 2006 Anfield, Liverpool, Inggris 5   Uruguay 1–1 2–1 Kekancan
2 30 Mèi 2006 Old Trafford, Manchester, Inggris 6   Honggari 3–1 3–1 Kekancan
3 3 Juni 2006 Old Trafford, Manchester, Inggris 7   Jamaika 3–0 6–0 Kekancan
4 5–0
5 6–0
6 15 Juni 2006 Frankenstadion, Nuremberg, Jerman 9 Trinidad & Tobago 1–0 2–0 Piyala Donya 2006
7 16 Agustus 2006 Old Trafford, Manchester, Inggris 12   Grikenlan 3–0 4–0 Kekancan
8 4–0
9 2 Sèptèmber 2006 Old Trafford, Manchester, Inggris 13   Andhorra 1–0 5–0 Kuwalifikasi Euro 2008
10 5–0
11 6 Sèptèmber 2006 Philip II Arena, Skopje, Makedonia 14   Republik Makedonia 1–0 1–0 UEFA Euro 2008 qualification
12 6 Juni 2007 A. Le Coq Arena, Tallinn, Éstlan 19   Éstlan 2–0 3–0 Kuwalifikasi Euro 2008
13 16 Novèmber 2007 Ernst-Happel-Stadion, Vienna, Ostenrik 23   Ostenrik 1–0 1–0 Friendly
14 21 November 2007 Wembley Stadium, London, Inggris 24   Kroasia 2–2 2–3 Kuwalifikasi Euro 2008
15 1 April 2009 Wembley Stadium, London, Inggris 33   Ukraina 1–0 2–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
16 10 Juni 2009 Wembley Stadium, London, Inggris 34   Andhorra 6–0 6–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
17 14 Oktober 2009 Wembley Stadium, London, Inggris 35   Bélarus 1–0 3–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2010
18 3–0
19 3 Maret 2010 Wembley Stadium, London, Inggris 37   Mesir 1–1 3–1 Kekancan
20 3–1
21 24 Mèi 2010 Wembley Stadium, London, Inggris 38   Mèksiko 2–0 3–1 Kekancan
22 17 Novèmber 2010 Wembley Stadium, London, Inggris 42   Prancis 1–2 1–2 Kekancan

Cathetan sukuBesut

  1. "At 6ft 7ins it's not always easy to squeeze into sports cars or supercars". Crouch set to score World Cup double with Hyundai. Easier cars. 12 May 2006. Dibukak ing 3 January 2011.
  2. Taylor, Graham (20 July 2005). "A tall tale". BBC Sport. Dibukak ing 6 April 2011.
  3. a b c d Are we addicted to Peter Crouch? dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  4. [1] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  5. a b c d e f g Peter Crouch Profile dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)

Pranala njawiBesut

Peter Crouch Profile