Tuduhaké menu pokok

Prasajarah iku jaman sedurung manungsa paham tulisan, dadi ora ana tulisan-tulisan tilas saking jaman prasajarah. Manungsa jaman saiki paham kedaden jaman prasajarah iku saking ngèlmu-ngèlmu paleontologi, astronomi, biologi, géologi, antropologi uga arkéologi.

Makluk PrasajarahBesut

Miturut cathetan-cathetan sekang ngèlmu paleontologi, makluk-makluk prasajarah ing planit Bumi iki wis molai ana wiwit Zaman Pre Kambrium.

Kéwan purbaBesut

Manungsa purbaBesut

Sedurung manungsa modern jaman saiki Homo sapien sapien dicipta, ing planit bumi wis akèh dihuni manungsa-manungsa purba sing saiki kabèh wis cures. Miturut kitab Suci agama-agama tinentu, manungsa modern saiki ora ana gayutan keturunan kaliyan manungsa purba.

Manungsa-manungsa purba sing wis cures iku iku antarané:

Peradaban prasajarahBesut

KronometrikBesut

Uga delengenBesut