Préfèktur Tokushima

(Kaelih saka Prefektur Tokushima)


Préfèktur Tokushima (徳島県 Tokushima-ken?) inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing pérangan wétan Pulo Shikoku [1][2]. Kutha krajanipun punika Tokushima. Prefektur punika kondhang saking asiling panèn jawawut ingkang wonten ing Basa Jepang dipunwastani awa saéngga wewengkon punika miturut pambagian provinsi lawas naté dipunsebat minangka Provinsi Awa.

Peta Prefektur Tokushima
Prefektur Tokushima


Tokushima Prefecture
徳島県
Prefecture
Trankripsi Japanese
 • Japanese徳島県
 • RōmajiTokushima-ken
Gendéra Tokushima Prefecture
Gendéra
Official logo of Tokushima Prefecture
Symbol
Location of Tokushima Prefecture
CountryJapan
RegionShikoku
IslandShikoku
CapitalTokushima
SubdivisionsDistricts: 8, Municipalities: 24
Pamaréntahan
 • GovernorKamon Iizumi
Laladan
 • Gunggung4.146,80 km2 (160,110 sq mi)
 • Urut laladan36th
Cacah warga (October 1, 2019)
 • Gunggung728.633
 • Urut pepadhet44th
 • Pepadhet1,8/km2 (4,6/sq mi)
Kodhe ISO 3166JP-36
Situs wèbpref.tokushima.jp/english/ Cithakan:Infobox region symbols

Ing Prefektur Tokushima taksih wonten sumber daya alam ingkang dipunolah kanthi temenen, kados Lèpèn Yoshino, laladan Pagunungan Shikoku, lan wewengkon perairan Kii ingkang misahaken Prefektur Tokushima kaliyan Prefektur Wakayama lan Pulo Awaji. Prefektur punika gadhah kathah papan pariwisata ingkang kondhang inggih punika Kutha Naruto, Pusaran Toya Naruto ing Selat Naruto, lan Lembah Ōboke lan Koboke ing laladan ilining Lèpèn Yoshino. Produk tetanènipun wujud janganan lanw woh-wohan ingkang dipunsadé ing wewengkon Kinki.

GéografiBesut

Sapérangan ageng wewengkon Prefektur Tokushima punika wujud laladan gunung-gunung kejawi wewengkon ing pérangan lèr lan ing dhataran andhap Tokushima. Ing sisih kidul dhataran Tokushima kalebet laladan pagunungan ingkang saking kala rumiyin dados penghambat transportasi lan distribusi barang. Saking laladan pagunungan Tokushima mili sapérangan lèpèn kados Lèpèn Yoshino, Lèpèn Naka, lan Lèpèn Katsuura. Prefektur Tokushima gadhah sumber toya ingkang sarwa linuwih saéngga asring damel bena. Sewalikipun, Prefektur Kagawa minangka tangganipun namun gadhah sakedhik ilèn toya lan tansah kekirangan toya. Sapérangan ageng ing wewengkon Tokushima pikantuk prabawa iklim garis pasisir Samodra Pasifik ingkang anget kanthi curahing jawah ingkang inggil, déné ing wewengkon pérangan lèr ilèn Lèpèn Yoshino pikantuk prabawa saking iklim garis pasisir Laut Pedalaman Seto.

KuthaBesut

Kota kecil dan désaBesut

Aizumi
Itano
Kamiita
Kitajima
Matsushige
Kaiyō
Minami
Mugi
Kamikatsu
Katsura
Tsurugi
Higashimiyoshi
Sanagouchi
Ishii
Kamiyama
Naka

SajarahBesut

Nalika Jaman Sengoku, wewengkon punika dados punjer kuwaosing klan Miyoshi ingkang kondhang ing wolung provinsi wiwit saking pérangan wétan Pulau Shikoku dumugi ing Provinsi Yamashiro.

TransportasiBesut

Papan anggeganaBesut

Prefektur Tokushima gadhah papan anggegana domestik kanthi nama Papan Anggegana Tokushima ingkang wonten ing Matsushige.

Jaringan sepur (kereta api)Besut

Prefektur Tokushima punika kalebet prefektur ing Jepang ingkang gadhah jaringan sepur paling sakedhik. Sedaya sepur ingkang dipun-ginakaken taksih sepur diesel ingkang dèrèng ngginakaken sepur listrik.

JR-ShikokuBesut

Asakaigan RailwayBesut

Kapal feriBesut

Pelabuhan Tokushima-Komatsushima minangka pelabuhan utama prefektur punika wonten ing kutha Tokushima lan Komatsushima.

  • Feri Nankai, ngubungaken Pelabuhan Tokushima kaliyan Pelabuhan Wakayama.
  • Feri Ocean Tokyu, ngubungaken Pelabuhan Shin-Moji kaliyan Pelabuhan Tokushima lan Pelabuhan Tokyo.

BudayaBesut

FestivalBesut

PariwisataBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Fèbruari 2013)
  2. Jepang, (dipunakses tanggal 23 Fèbruari 2013)

Pranala njawiBesut