Pyotr ingkang Agung

Pyotr ingkang Agung, Pyotr I utawi Pyotr Alexeyevich (Rusia: Пётр Алексе́евич, Пётр I, Pyotr I, or Пётр Вели́кий, Pyotr Velikiy) (9 Juni [K.J.: 30 Mèi] 1672 – 8 Fèbruari [K.J.: 28 Januari] 1725) inggih punika kaisar Ruslan ingkang nguaosi Ruslan awit 7 Mèi [K.J.: 27 April] 1682 ngantos dumugi tilar donyanipun.

Peter ingkang Agung
Peter der-Grosse 1838.jpg
Kaisar lan Otokrat saking Ruslan
Panjenengan7 Mèi 1682 – 8 Fèbruari 1725
co-pamaréntahan, kaliyan Ivan V, 1682–1696
Panobatan Raja Ruslan (Koronasi)25 Juni 1682
LeluhurFeodor III
PanerusCatherine I
Lair(1672-Cithakan:NOMORBULAN-09)9 Juni 1672
Moscow
Surud8 Fèbruari 1725(1725-02-08) (umur 52)
Saint Petersburg
AstanaPeter lan Paul Cathedral
Garini
Putra
among others
Jeneng dawa
Peter Alekseyevich Romanov
WangsaGriya ing Romanov
BapaAlexis
IbuNatalya Naryshkina
AgamaKristen Ortodoks Ruslan
Tapak tangan

Cathetan sukuBesut

Pranala njawiBesut