Yapi Panda Abdiel Tambayong (Ejaan Républik: Japi Tambajong) utawa kondhang karo jeneng pena Remy Sylado lair ing Makassar, Sulawesi Selatan 12 Juli 1945 ya iku sastrawan Indonésia.[1]

Remy Sylado
Remy Sylado 3.JPG
Pakaryawartawan, sastrawan, dramawan, penulis
Bangsa Indonésia

Nalika cilikBesut

Remy, nalika cilik tau manggon ing Semarang lan Sala.[1]

Jeneng samaranBesut

Remy duwé sesinglon akèh kaya ta "Dova Zila", "Alif Danya Munsyi", "Juliana C. Panda", "Jubal Anak Perang Imanuel", lan liya-liayné.[1] Saliyané kagiyatan ing babagan musik, seni rupa, teater, filem, uga bisa akèh basa.[1]

KarierBesut

Remy wiwit karier dadi wartawan majalah Tempo (Semarang, 1965), redaktur majalah Aktuil Bandung (wiwit 1970), dhosèn Akademi Sinematografi Bandung (wiwit 1971), ketua Teater Yayasan Pusat Kebudayaan Bandung.[2] Dhèwèké nulis kritik, puisi, carkak, novèl (wiwit umur 18), drama, kolom, esai, sajak, roman populer, uga buku-buku musikologi, dramaturgi, basa, lan teologi.[2] Remy kaloka amarga kekendhelané ngadhepi wong akèh liwat panggung-panggung drama kang kabawah. Remy uga salah sijiné pelopor panulisan puisi mbeling.[2]

Saliyané nulis novèl, Remy uga pinter nggambar, drama lan ngerti babagan filem.[2] Saiki Dhèwèké manggon ing Bandung.[2] Remy tau dianugerahi bebungah Sastra Khatulistiwa 2002, iku kanggo novèl kang judhulé Kerudung Merah Kirmizi.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Remy Sylado(01 Agustus 2011)
  2. a b c d e f Remy Sylado(01 Agustus 2011)