Tuduhaké menu pokok
Jurang Rhein utawa Ruinaulta, antara Ilanz/Glion lan Chur, Swiss

Kali Rhein (Prancis: Rhin, Walanda: Rijn) kang dawané 1.230 km iku salah siji kali paling dawa Éropah. Jenengé dijupuk saka Keltik "renos" (tegesé "arus kang dhuwur"). Bebarengan karo Kali Donau dadi wewatesan lor Kamaharajan Romawi lan wiwit wektu iku wis dadi jalur banyu wigati kang bisa dilayari, kanggo dedagangan menyang laladan pedalaman.

Isi

GeografiBesut

 
Kali Rhein

Kali Rhein asalé saka Pagunungan Alpen ing Swiss wewengkon Graubünden. Vorderrhein (Rhein Ngarep) metu saka Tlaga Tuma edhak celah Oberalp lan ngliwati Ruinaulta (Tebing Besar Swiss). Hinterrhein (Rhein belakang) wiwit saka gletser Firdaus cedhak Rheinquellhorn ing tapelwates kidul Swiss. Kaloro anak kali mau ketemu ing cedhak Reichenau, ing Graubunden.

Kreteg SepurBesut

Kreteg sepur (karo stasiun sepur kang paling cedhak ing bantaran kiwa lan tengen):

Anak-anak kaliBesut

Kanal-kanalBesut

Pranala njabaBesut