Kali Rhein

(Kaelih saka Rhein)

Kali Rhein (Prancis: Rhin, Walanda: Rijn) kang dawané 1.230 km iku salah siji kali paling dawa Éropa. Jenengé dijupuk saka Keltik "renos" (tegesé "arus kang dhuwur"). Bebarengan karo Kali Donau dadi wewatesan lor Kamaharajan Romawi lan wiwit wektu iku wis dadi jalur banyu wigati kang bisa dilayari, kanggo dedagangan menyang laladan pedalaman.

Jurang Rhein utawa Ruinaulta, antara Ilanz/Glion lan Chur, Switserlan

GeografiBesut

 
Kali Rhein

Kali Rhein asalé saka Pagunungan Alpen ing Switserlan wewengkon Graubünden. Vorderrhein (Rhein Ngarep) metu saka Tlaga Tuma edhak celah Oberalp lan ngliwati Ruinaulta (Tebing Besar Switserlan). Hinterrhein (Rhein belakang) wiwit saka gletser Firdaus cedhak Rheinquellhorn ing tapelwates kidul Switserlan. Kaloro anak kali mau ketemu ing cedhak Reichenau, ing Graubunden.

Kreteg SepurBesut

Kreteg sepur (karo stasiun sepur kang paling cedhak ing bantaran kiwa lan tengen):

Anak-anak kaliBesut

 
Peta Sungai Rhine

Anak-anak kali saka hulu tumeka hilir:

Kanal-kanalBesut

Pranala njabaBesut