Saadillah Mursjid (lair ing Barabai, Hulu Sungai Tengah, Kalimantan Kidul, 7 Sèptèmber 1937 – pati ing Jakarta, 28 Juli 2005 ing umur 67 taun) inggih punika tilas Mantri Enem/Sekretaris Kabinet Indonésia ing Kabinét Pembangunan V, Mantri Sekretaris Kabinét ing Kabinet Pembangunan VI, lan Mantri Sekretaris Nagara (Mensesneg) ing Kabinét Pembangunan VII.[1][2]

Saadillah Mursjid
Saadillah mursjid.jpg
Mantri Sekretaris Nagara Republik Indonesia 5
Linggih
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéMoerdiono
Kang sawiséBambang Kesowo
Rerincèn dhiri
Lair(1937-09-07)Sèptèmber 7, 1937
Cithakan:Country data Hindia Nèderlan Barabai, Hulu Sungai Tengah, Kalimantan Kidul, [[Hindia Nèderlan]]
PatiJuli 28, 2005(2005-07-28) (umur 67)
Indonésia Jakarta, Indonésia
AgamaIslam

Sadèrèngipun njabat dados mantri, lulusan saking Universitas Gajah Mada (UGM), "The Nederlands Economic Institute", Rotterdam, lan Universitas Harvard punika naté nyambut damel ing Badan Perencanaan pembangunan Nasional (Bappenas).[2] Nalika taun 1992, panjenenganipun pikantuk bebingah Bintang Mahaputra Adipradana.[2] Wiwit taun 2003, panjenenganipun njabat dados General Manager Taman Mini Indonesia Indah Jakarta.[2] Saadillah Mursjid tilar donya nalika tanggal 28 Juli 2005 lan dipunmakamaken ing Taman Makam Pahlawan Kalibata, Jakarta Kidul.[2]

KarierBesut

  • General Manager Taman Mini Indonesia Indah 2003-2005,[2]
  • Mantri Sekretaris Nagara Kabinet Pembangunan VII,[2]
  • Mantri Muda Sekretaris Kabinet Pembangunan V,[2]
  • Mantri Sekretaris Kabinet ing Kabinet Pembangunan VI (17 Maret 1993-14 Maret 1998),[2]
  • Dhirektur Utama PT. Dua Satu Tiga Puluh,[2]
  • Komisaris Utama PT. Hanurata.[2]

BebingahBesut

  • Bintang Mahaputera Adipradana, 1992.[2]

Jabatan PungkasanBesut

Mantri Nagara Sekretaris Nagara Kabinét Pembangunan VII.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. Saadillah Mursjid (1937-2005) Mensesneg Paling Bersahaja dipunundhuh tanggal 27 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m Saadilah Mursjid dipunundhuh tanggal 27 September 2011)

Pranala njawiBesut

Saadilah Mursjid