Samir Nasri (lair ing Marseille, Prancis, 26 Juni 1987; umur 33 taun) inggih punika salah satunggalipun juru main bal-balan saking Prancis ingkang posisinipun minangka glandhang serang. Sapunika piyambakipun main ing Arsenal ing Inggris lan tim nasional Prancis.[1] Samparipun Nasri naté tugel lan mbetahaken wekdal ingkang dangu ing mangsa 2009-2010.[2] Nanging Nasri tetep saged ngedalaken kualitasipun sasampunipun cidera.[2] piyambakipun tetep dados juru main sentral ing lini tengah lan asring ugi main ing posisi wingkingipun striker. Nasri gadhah akselerasi, visi, lan imajinasi ingkang angèl dipuntebak déning mengsah-mengsahipun.[2] Nanging piyambakipun awon wonten ing posisi bèg lan grafik main bal ingkang boten stabil.[2]

Samir Nasri
small
Katerangan priangga
Jeneng dawa Samir Nasri
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi main Glandhang serang
Katerangan klub
Tim saiki
West Ham United F.C.
Angka 8
Karir nom
19931996
19962004
Pennes Mirabeau
Marseille
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
20042008
20082011
2011 - 2015
Marseille
Arsenal
Manchester City F.C.
121 (11)
55 (10)
Tim nasional
20022003
20032004
20042005
20052006
20062007
2007sapunika
U-16 Prancis
U-17 Prancis
U-18 Prancis
U-19 Prancis
U-21 Prancis
Prancis
18 (8)
18 (8)
4 (0)
10 (5)
4 (0)
15 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18 Juni 2010, 17.27 UTC.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 1 Juni 2010, 15.00 UTC

Kariripun Samir NasriBesut

KlubBesut

Saderengipun main ing Arsenal, Nasri main ing klub Marseille.[2] Nasri dipuntumbas saking Marseille ing taun 2008.[2] Samir nasri sampun main ing klub Arsenal ping 84 kanthi 18 gol.[3] Wonten ing mangsa kompetisi 2006-2007 ing liga 1 piyambakipun angsal kanugrahan minangka Young Player of the Year lan 12 wulan salajengipun nggabung kaliyan Arsenal kanthi regi £ 15 yuta.[2]

InternasionalBesut

Samir Nasri sampun main wonten ing pinten-pinten tataran umur Prancis, inggih punika: U-16 Prancis, U-17 Prancis, U-18 Prancis, U-19 Prancis, U-21 Prancis, dan Prancis.[2]

SanésipunBesut

Sapunika Samir Nasri manggèn ing Hampstead, London Ler. Piyambakipu gadhah pacar inggih punika salah juru main tenis saking Rusia ingkang namanipun, Tatiana Golovin.

Cathetan sukuBesut

  1. Samir Nasri(dipunundhuh tanggal 11 Juni 2011)
  2. a b c d e f g h Samir Nasri(dipunundhuh tanggal 11 Juni 2011)
  3. Inter Milan tantang MU dapatkan Nasri(dipunundhuh tanggal 11 Juni 2011)

Pranala njawiBesut