Tuduhaké menu pokok
Samodra ing bumi ditingali saking Kutub Kidul
Lima samudra dunia

Samodra utawi samudra (saking basa Sangskreta) punika seganten ingkang wiyar lan minangka massa toya asin ingkang sambung-sinambung wonten ing lumahing bumi lan dipunwatesi déning bawana utawi kepuloan ageng.

Wonten gangsal samodra ing bumi inggih punika:

Samodra wiyaripun antawis 71% saking sadaya lumahing bumi, kanthi tlatah watawis 361 yuta kilomèter pesagi, isi samodra watawis 1.370 yuta km³, lan lebetipun rata-rata 3.790 mèter. (Perètangan punika boten kalebet seganten ingkang boten kahubungaken kanthi langsung kaliyan samodra, sepertos Seganten Kaspia). Pérangan ingkang langkung alit saking samodra ing antawisipun: seganten, selat, lan lempongan.

EkologiBesut

Makluk ingkang gesang wonten ing salebeting samodra antawisipun:

Ugi pirsaniBesut

Pranala njawiBesut