Saté Blora

(Kaelih saka Sate Blora)
Sate Blora
Sate Blora plus kuah
Sate Blora Klender
Sate Blora Kalibata

Saté Blora iku panganan wujud daging kang diiris cilik-cilik terus disunduki lan dibakar. Saté Blora mana ora pati béda karo saté saka tlatah liyané, ya iku digawé saka

  1. daging sapi,
  2. daging wedhus utawa
  3. daging ayam.

kang disunduki nganggo sujèn terus dibakar nganggo areng.

Kaistiméwaan Saté BloraBesut

Istiméwané saté Blora iku, luwih luwih "saté ayam" é, pancèn mirasa, sebab bahan bakuné saka daging pitik kampung sing isih enom, dadi iwaké ora alot, tur krasa arum lan rada legi. Séjéné iku, sing marakaké luwih mirasa amarga disajèkné nalika isih panas. Yèn wis rada adhem, rikat rikat dijupuk karo bakulé terus dipanasi manèh. Gunggung saté sing dipangan diweruhi kanthi ngétung sujènné sadurungé mbayar. Bumbuné sambel kacang biyasa, ditambah kecap, diwènèhi jinten sithik. Paling cocog yèn segané diwènèhi duduh soto èncèr sing rupané kuning. Sawetara bakul saté Blora isih mbungkus dagangané nganggo godhong waru[1], utawa godhong jati, nanging saiki wis akèh kang diwadhahi piring

PangggonanBesut

Ing BloraBesut

Yèn ing Blora, biyasa didhasarké ing Koplakan (Terminal), ing Dhepot Gajah lan sawatara panggonan liyané (Saté Pak Samiran), Blora.

Ing JakartaBesut

Yèn ing Jakarta, antarané ana ing:

Uga ing panggonan liyané kaya ta ing Roxi, BSD lll.

Ing SurabayaBesut

Yèn in Surabaya ana ing Dalan Pacar Keling (Pasar Pacar Keling mangulon) Sate Blora ing dalan Pahlawan Surabaya [2]

RéferènsiBesut

<Réferènsi/>

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut


  1. Sate Blora empuk dan lezat
  2. Surabaya Tourism