Satsuma-agé

Satsuma-age (薩摩 揚 げ?) Yaiku kue iwak goreng sing asale saka Kagoshima, Jepang. Surimi lan glepung dicampur kanggo nggawe tempel kompak sing dikencengake liwat nggoreng. Iki minangka spesialisasi ing wilayah Satsuma. Dikenal kanthi macem-macem jeneng regional ing saindenging Jepang.

Satsuma-age
Toko umur Satsuma
Bak surimi iwak sing ora diramal siap kanggo proses rampung

Tempel digawe saka iwak lan dibumbui karo uyah, gula, lan rempah-rempah liyane lan dicetak dadi pirang-pirang bentuk. Iki digawe ora mung saka iwak lemah, nanging bisa kalebu kuping kayu, beni shōga, bawang, bawang Welsh lan sayuran liyane, cumi-cumi, gurita, urang lan panganan segara liyane, lan rempah-rempah liyane. Ing desa nelayan, digawe saka iwak lokal, kayata sardin, hiu, bonito utawa mackerel . asring digawe kanthi nyampur loro utawa luwih jinis iwak.

Masarakat mangan Satsuma age kanthi polos utawa panggang ringan lan dicelupake ing jahe lan kecap, mustar lan kecap. Iki digunakake ing oden, udon, sara udon utawa nimono (sajian rebus).

KomposisiBesut

Umume kod Satsuma digunakake cod minangka ngisi; nanging, amarga stok kod wis entek macem-macem jinis iwak putih digunakake, kayata haddock utawa whiting . Umur Satsuma bisa nggunakake iwak berminyak kayata salmon kanggo rasa sing beda banget.

Iwak sing biasane nggawe surimi (basa Jepang :, secara harfiah " daging panggang ")

 
Jakoten (じゃこ天?)

ReferensiBesut