Daging giling

Daging dhasar, diarani daging cincang utawa cincang ing njaba Amerika Utara (yaiku ing negara-negara Inggris lan Komanwel), lan keema utawa qeema ( Hindustani : क़ीमा ( Devanagari ), قیمہ( Nastaleeq ), ( pronounced [ˈQiːmaː] )) ing bawana India, yaiku daging sing diiris kanthi alus karo gilingan daging utawa lading cincang. Jinis daging sing dienggo umum yaiku daging sapi, nanging akeh jinis daging liyane sing disiapake kanthi cara sing padha, kalebu daging babi, domba, lan unggas . Ing bawana India, daging daging domba lan wedhus uga dicincang kanggo ngasilake keema.

Daging ing ngisor nggawe sosis
Daging sapi ing gilingan industri

Daging giling iki digunakake ing macem-macem olahan, utawa dicampur karo bahan liyane. Bisa dibentuk dadi bakso sing banjur digoreng, dipanggang, dikukus, utawa diuleni. Bisa dimasak ing tusuk sate kanggo ngasilake piring kaya ta kabab koobideh, adana kebabı lan ćevapi . Bisa dibentuk dadi roti sing banjur dipanggang utawa digoreng ( hamburger ), roti lan digoreng ( menchi-katsu, cutlet Pozharsky ), utawa direbus ( steak Salisbury ). Bisa dibentuk dadi daging daging utawa pata lan dipanggang. Iku uga digunakake minangka Isi utawa stuffing kanggo pai meat lan böreks, lan uga minangka stuffing . Bisa digawe saos daging kaya ta ragù, sing banjur digunakake ing masakan kaya ta pastandani lan moussaka, utawa dicampur karo saos lan disajikake ing bun minangka sandwich joe sing sloppy . Sampeyan uga bisa dimasak nganggo kacang buncis, tomat, lan / utawa rempah-rempah kanggo nggawe cabai .