Setatsiyun Sukabumi


Setatsiyun Sukabumi (SI) marupakan setatsiyun sepur kelas II sig terletak ing Gunungparang, Cikole, Sukabumi. Setatsiyun sing letake ning kadhuwuran +584 meter iki marupakan setatsiyun sing lokasie paling kidul ing Daérah Operasi I Jakarta.

Stasiun Sukabumi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SI.png
  • Singkatan: SI
  • Nomor: 0820
Stasiun Sukabumi 2020.jpg
bagian depan Stasiun Sukabumi
Letak
PropinsiJawa Barat
KuthaSukabumi
KecamatanCikole
KelurahanGunungparang
AlamatDl. Stasiun Sukabumi Barat 2
Sujarah
Bukak1882
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunII[1]
PunggelanSI
Nomer setasiun0820
Dhuwuring stasiun+584 m
Kilometerkm 57+173 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananPangrango lan Siliwangi
LoketSistem tiket daring; nglayani pemesanan langsung lan pengubahan/pembatalan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggo pencetakan boarding pass khusus kamangkatan KA jarak tebih/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi lan siji peron pulo)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun iki mbiyen nduwe lima jalur sepur, nanging saiki gari jalur 1-3 sing isih aktif. Jalur 1 biasae digunakake kanggo Sepur Pangrango, jalur 2 dadi sepur lurus biasae digunakake kanggo Sepur Siliwangi, sedangken jalur 3 yaiku sepur simpan. Liane iku, setatsiyun iki mbiyen nduwe depo lokomotif lan turntable. Depo lokomotifnya uwis dibongkar lan saiki gari turntable sing isih ana nanging isih jarang dinggo maneh amarga PT. Kereta Api Indonesia sakniki mengoperasikake CC 206 sebagai lokomotif anyar sing nduwe loro kabin masinis supaya ora diputer maneh.

Layanan sepur ing setatsiyun iki mbukak wiwit jam 4 esuk nganti udakara jam 12 wengi.

Layanan sepurBesut

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Sukabumi per 10 Februari 2021 (sesuai Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
213 Pangrango Bogor Paledang (PLG) Eksekutif & Ekonomi - 05.30
216F Sukabumi (SI) 10.34 -
215F Bogor Paledang (PLG) - 11.35
218F Sukabumi (SI) 16.34 -
217F Bogor Paledang (PLG) - 17.20
214 Sukabumi (SI) 21.54 -
Sepur Siliwangi
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Sukabumi Menyang Cipatat
435 11.11 - 436 - 05.45
437 17.11 438 11.45
439 23.01 440 17.45

Katerangan: Sawise beroperasi, rangkening Sepur Pangrango lan Sepur Siliwangi nginep ing setatsiyun iki ngasi beroperasi maneh sesuk.</small

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.