Setatsiyun Paledang

Setatsiyun Bogor Paledang (PLG) (Basa Sunda: Halteu Bogor Palédang) yaiku setatsiyun sepur kelas III/cilik sing letake ing Paledang, Bogor Tengah, Bogor. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +246 meter iki klebu ing Daerah Operasi I Jakarta. Setatsiyun iki marupakan setatsiyun anyar sing dibangun wiwit tahun 2012 lan diresmikake tanggal 9 November 2013.

Stasiun Bogor Paledang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PLG.png
  • Singkatan: PLG
  • Nomor: -
Bogor Paledang station.jpg
Letak
PropinsiJawa Barat
KuthaBogor
KecamatanBogor Tengah
KelurahanPaledang
AlamatDl. Paledang Blok Sekolah 17
Sujarah
Bukak9 November 2013
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunIII/kecil[1]
PunggelanPLG
Nomer setasiun-
Dhuwuring stasiun+246 m
Kilometerkm 0+400 lintas BogorBandungBanjarKutoarjoYogyakarta
LayananPangrango
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan/pembatalan keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur1
Kathahing peronSiji peron sisi sing cukup dhuwur
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun sing mung nduwe siji jalur sepur iki udakara 200 meter ing sebelah kidul Setatsiyun Bogor lan dibangun khusus kanggo nglayani panumpang Sepur Pangrango mawon. Alasane, ning Setatsiyun Bogor uwis ora ana panggon kanggo nampung sepur maneh lan kabeh jalurnya digunakake kanggo KRL Commuter Line.

gegandhengan pembangunan jalur ganda lintas Bogor-Sukabumi sing tahap awale meliputi segmen Bogor-Cicurug, area emplasemen setatsiyun iki lan sekitare sedheng dirombak gedhen. Mengkone setatsiyun iki bakal nduwe luwih seka siji jalur rel sepur.

Layanan sepurBesut

Pangrango, saking lan menyang Sukabumi (eksekutif-ekonomi)

Jadwal sepurBesut

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Bogor Paledang per 10 Februari 2021 (sesuai Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
213 Pangrango Bogor Paledang (PLG) Eksekutif & Ekonomi 07.34 -
216F Sukabumi (SI) - 08.30
215F Bogor Paledang (PLG) 13.39 -
218F Sukabumi (SI) - 14.30
217F Bogor Paledang (PLG) 19.24 -
214 Sukabumi (SI) - 19.50
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.