Soeroso

Soeroso kang duwé nama jangkep Raden Pandji Soeroso (lair ing Porong, Sidoarjo, Jawa Wétan, 3 November 1893 – kapundhut tanggal 16 Mèi 1981 nalika yuswa 87 taun) iku mantan Gubernur Jawa Tengah, mantan Mantri Pekerjaan Umum Républik Indonésia, lan mantan anggota BPUPKI/PPKI. Dhèwèké uga tau dadi wakil ketuwa BPUPKI kang dibawahi K.R.T.Radjiman Wedyodiningrat. Déning pamaréntahan dhèwèké olèh gelar Pahlawan Nasional.

Soeroso
Raden panji suroso.jpg
Mantri Pekerjaan Umum Républik Indonésia 12
Linggih
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéMohammad Hasan
Kang sawiséPangeran M. Noor
Mantri Sosial Républik Indonésia 10
Linggih
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéAnwar Tjokroaminoto
Kang sawiséSudibjo
Mantri Tenaga Kerja dan Transmigrasi Républik Indonésia 4
Linggih
6 September 1950 – 3 April 1951
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéMa'as
Kang sawiséIskandar Tedjasukmana
Rerincèn dhiri
Lair(1893-Cithakan:NOMORBULAN-03)3 Novèmber 1893
Nèderlan Porong, Sidoarjo, Jawa Timur, Hindia Nèderlan
PatiMèi 16, 1981
Indonésia Indonésia

Salah siji putrane ya iku Raden Panji Soejono (1926-saiki) ahli purbakala utawa arkeolog senior ing Indonésia. Soejono ya iku mahaguru arkéologi khususé ing babagan prasajarah ing universitas-universitas ing Indonésia, kaya ta: Universitas Indonésia, Universitas Gajah Mada, lan Universitas Udayana. Dhèwèké tau dadi Kepala Pusat Penelitian Arkéologi Nasional (1974-1989).