Sophan Sophiaan

Sophan Sophiaan (Makassar, Sulawesi Kidul, 26 April 1944Ngawi, Jawa Wétan, 17 Mèi 2008) [1] iku aktor senior, sutradara lan pulitikus Indonésia. Ramané, Manai Sophiaan, iku pulitikus misuwur Indonésia sing tau dadi duta besar ing Rusia.

Sophan palakrama karo Widyawati, aktris sénior Indonésia. Sawisé akèh makarya ing donya filem, Sophan mèlu ing panggung pulitik lan tau aktif ing Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan. Ing kapasitasé iku, panjenengané tau dadi anggota Déwan Perwakilan Rakyat lan Majelis Permusyawaratan Rakyat RI.

Ing taun 2005, panjenengané mèlu ngedegaké Parté Dhémokrasi Pembaruan bebarengan karo Laksamana Sukardi, Arifin Panigoro, Roy BB Janis, Sukowaluyo Mintohardjo, Noviantika Nasution, Didi Supriyanto, Tjiandra Wijaya, Postdam Hutasoit lan RO Tambunan.[2]

Sophan tilar donya tanggal 17 Mèi 2008 ing sawijining kacilakan motor ing Ngawi, Jawa Wétan.

FilmografiBesut

Minangka PemeranBesut

Minangka SutradaraBesut

SinétronBesut

Pranala njabaBesut

RéferènsiBesut

  1. Sophan Sophian Meninggal Kompas.Com diaksès 17 Mèi 2008
  2. "Parté Dhémokrasi Pembaruan dideklarasikan", Kompas, Dhésèmber 2005