Sesawangan wayah sore

Soré utawa ngasar ya iku sijinéng wektu ing dalem dinten sakmantuné wektu awan. Wektu soré dados penyambung antaraning awan lan wengi (rina lan wengi), amergi punika wau, wong kang padha agawi, murid sekolah lan keakèaning tiyang mantunaken pengagawiané ing dalem wektu soré kanggé nemuni bengi kang digunaaken kanggé leren.

Surakarta
Sore ing Sala

Ing sakjeroné kauripan sadinten-dinten, soré ana ing dalem wektu antaraning jam 15:00 sampèk jam 18:00, ya iku wektu srengéngé dados miring/condong sunaré. tiyang ngomong, soré punika padha kalé wektu Ngasar, ya iku wiwit mantune Bedhug duhur (dawaning ayang-ayange barang/benda ngeluwihi dawaning barang punika dhéwé) nganti Surup (Magrib) (diwiwiti wektu selurupé/surupé srengéngé). Selurupé srengéngé punika nggadai maksud: sekabèaning "piringan" utawa "awaké" srengéngé "slurup/kelem" ing ngisoré horizon (cakrawala/awang-awang)[1].

RefrensiBesut

  1. Sore - Wikipedia Basa Indonesia Ensiklopedia Bebas http://id.wikipedia.org/wiki/sore