Tuduhaké menu pokok
Suwasana wéngi ing Rainbow Bridge Tokyo

Wengi ya iku suwasana ing wektu salah sijiné tlatah kang angadepi kaanan peteng amarga ora kena cahya srengéngé, mula njalari kaanan peteng.Wektu mlaku planit bumi karan ngalami wengi, uga sawijiné tlatah liyané ngalami wektu rina (awan). Wayah wengi bisa disimpulake minangka wektu ing antarané surup, amblesé srengéngé ing ufuk (horizon) sisih kulon nganti metuné sréngéngé ing ufuk sisih wétan ing wayah dina sabanjuré.

Karana rotasi bumi kang muter saka arah Kulon tumuju wétan, rina lan wéngi dina tumuju arubah amarga gegantian lan ngasilaké siji dina kang kapengkar déning 24 jam

DasanamaBesut

Tembung wengi duwé dasanama:

  • Ratri
  • Dalu
  • Wengi
  • Bengi

Uga delengenBesut