Tuduhaké menu pokok

Red Hot Chili Peppers (RHCP) ya iku grup musik utawa band rock ingkang asalé saka kutha California didamel kaliyan Anthony Kiedis, bassist Michael Balzary (asma asline saka Flea) [1], almarhum gitaris Hillel Slovak, vokalis lan drummer 'Cho' Laws, lan uga drummer Jack Irons rikala taun 1983. Saiki anggotane ingkang katon ya iku Kiedis, Balzary, gitaris Josh Klinghoffer lan drummer Chad Smith. Bekas anggotane sapanunggale ya iku Dix Denney, Jack Sherman, Cliff Martinez, Dwayne "Blackbird" McKnight, D.H. Peligro, Arik Marshall, John Frusciante, Jesse Tobias, dan Dave Navarro.

Red Hot Chili Peppers
Rhcp-live-pinkpop05.jpg
Red Hot Chili Peppers
Pratélan latar wuri
SakaLos Angeles, California, Amérikah Sarékat
GénreAlternative rock, Funk rock
Mangsa akarya1983 - saiki
LabèlEMI, Warner Bros.
Sing magepokanWhat Is This?, Jane's Addiction, Ataxia, Eleven, The Mars Volta, Chickenfoot
Sana jaringanwww.redhotchilipeppers.com
AnggotaAnthony Kiedis
Josh Klinghoffer
Michael "Flea" Balzary
Chad Smith
Tilas anggotaHillel Slovak
Jack Irons
Cliff Martinez
Jack Sherman
D. H. Peligro
DeWayne "Blackbyrd" McKnight
Jesse Tobias
Arik Marshall
Dave Navarro
John Frusciante

RHCP sampun damel sanga album studio, kaya ta sanga #1 modern rock hits, lan sampun sade 50 juta keping album ing dunya (37 juta kèsade kanggo album Blood Sugar Sex Magik, Californication lan By the Way).

SajarahBesut

Miwiti Taun 1983Besut

Red Hot Chili Peppers iku didamel kaliyan Anthony Kiedis, gitaris Hillel Slovak, lan drummer Jack Irons nalika sekolah ing Fairfax High School, ing Los Angeles, nagari Amérikah Sarékat [2]. Album kapisan iku edar nalika taun 1984, judhul albume ya iku The Ret Hot Chili Peppers.

DiskografiBesut

PanghargyaanBesut

Tahun Penghargaan Judhul
1992 MTV VMA Breakthrough Video (Give It Away)
1992 MTV VMA Best Art Direction (Give It Away)
1992 MTV VMA Viewer's Choice (Under The Bridge)
1993 Grammy Awards Best Hard Rock Performance (Give It Away)
2000 MTV VMA Video Vanguard (career award)
2000 MTV VMA Best Art Direction (Californication)
2000 MTV VMA Best Direction (Californication)
2000 MTV EMA Best Rock
2000 Billboard Awards Best Alternative Group
2000 Grammy Awards Best Rock Song (Scar Tissue)
2002 MTV EMA Best Live Act
2002 MTV EMA Best Rock
2003 Brit Awards Best International Group
2006 MTV VMA Best Art Direction (Dani California)
2006 MTV EMA Best Album (Stadium Arcadium)
2006 American Music Awards Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group
2006 American Music Awards Favorite Alternative Artist

Cathetan sukuBesut

  1. Persson, Heather (2012-11-25). "Red Hot sabanjuré 30 taun". The StarPhoenix. Dijupuk 15 Fèbruari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Prato, Greg. "Red Hot Chili Peppers". Allmusic. Dijupuk 15 Fèbruari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njabaBesut