Tuduhaké menu pokok

Abbas bin Abdul Muttalib (Arab: العباس بن عبد المطلب) (lair 566 – séda 653) ya iku pak dhe lan Sahabat saka Muhammad. Keturunan saka Abbas kang dadi golongan khalifah kang misuwur kanthi jeneng Bani Abbasiyah kang tau kwasa ing Baghdad.

KeturunanBesut

Abbas duwé 5 keturunan, ing antarané ya iku

  1. Abdullah bin Abbas, kang kerep ingaran Ibnu Abbas. Dhèwèké tau dadi gubernur ing Basrah nalika Khalifah Ali bin Abi Thalib. Dhèwèké séda lan dikuburake ing Thaif, Arab Saudi.
  2. Ubaidillah bin Abbas, tau dadi gubernur ing Yaman ing mangsa Khalifah Ali bin Abi Thalib lan dikuburake ing Madinah.
  3. Fahdl bin Abbas, dikuburake ing Syam.
  4. Qutsam bin Abbas, tau dadi gubernur ing Bahrain ing mangsa Ali bin Abi Thalib lan dikuburake ing Samarkand
  5. Ma'bad bin Abbas, tau dadi gubernur ing Mekah nalika mangsa Khalifah Ali bin Abi Thalib lan dikuburake ing Afrika