Anton Bachrul Alam

Inspektur Jéndral Pulisi Drs. H. Anton Bachrul Alam, S.H. (lair ing Kutha Majakerta, Jawa Wétan, 15 Agustus 1956; umur 65 taun) inggih punika Pangarsanipun Divisi (Kadiv) Humas Mabes Polri.[1] Panjenenganipun misuwur minangka anggota Polri ingkang kalem, tansah utawi remen mésem lan boten émosional.[1] Panjenenganipun ugi misuwur minangka pulitisi ingkang réligius, remen salat pas kaliyan wekdalipun. Panjenenganipun punika tilas Kapolda Jawa Wétan lan Kalimantan Kidul.[1] Panjenenganipun kawentar minangka salah satunggalipun pangarsa pulisi ingkang tansah nengenaken minggahipun kualitas agami tumrap sadaya anggotanipun.[2] Salah satunggalipun inggih punika pitutur supados nganggé jilbab tumrap anggota polwan lan khatam Al-Qur'an ing Polda Jawa Wétan.[2]

Drs. H.
Anton Bachrul Alam
Anton BA.jpg
Kepala Kapulisian Dhaérah Jawa Wétan
Linggih
20 Fèbruari 2009 – 30 Oktober 2009
Kang sadurungéHerman Suryadi Sumawiredja
Kang sawiséPratikno
Kadiv Humas Mabes Polri
Wiwit linggih
28 Dhésèmber 2010
Kang sadurungéIrjen Pol Iskandar Hasan
Kepala Kapulisian Dhaérah Kalimantan Kidul
Linggih
14 Mèi 2008 – 20 Fèbruari 2009
Kang sadurungéBrigjen Pol H. Halba Rubis Nugroho
Kang sawiséBrigjen Pol Dr. Untung Suharsono Radjab
Rerincèn dhiri
Lair (1956-08-15) Agustus 15, 1956 (umur 65)
Indhonésia Mojokerto, Jawa Wétan, Indonésia
SisihanHj. Tine Anton Bachrul Alam
AgamaIslam

Anton Bachrul Alam kalebet salah satunggalipun anggota pulisi ingkang pinunjul tinimbang kanca-kancanipun satunggal angkatan ing Akpol 1980.[1] Namanipun wiwit kawentar nalika dados Kabid Humas Polda Metro Jaya.[1] Lajeng pinitados minangka Kapolwil Bogor lan Kapolda Riau.[1] Suksès nglaksanakaken tugasipun, Anton Bachrul Alam lajeng pinitados minangka Wakadiv Humas Polri ngantos pungkasanipun dados Kapolda Kalimantan Kidul lan Jawa Wétan.[1] Lajeng Anton Bachrul Alam pinitados minangka Kepala Divisi Humas Polri.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h Irjen Pol Anton Bachrul Alam Jenderal Religius dipunundhuh tanggal 19 September 2011)
  2. a b Kapolda Jatim “Anton Bachrul Alam : Saya Mendorong Anggota Jadi Lebih Religius” dipunundhuh tanggal 10 September 2011)

Pranala njawiBesut

Irjen Pol Anton Bachrul Alam Jenderal Religius