Tuduhaké menu pokok

Kutha Majakerta

kutha ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kutha Majakerta (Carakan: ꦑꦸꦛꦩꦗꦏꦼꦂꦠ, Pegon: كَوتَ مَوجَوكٚرْتَو), inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 16.46 km pasagi.

Majakerta
كَوتَ مَوجَوكٚرْتَو
ꦑꦸꦛꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Kutha
Kota Mojokerto.jpg
Lambang
Locator kota mojokerto.png
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi20 Juni 1918
Laladan
 • Gunggung16,46 km2 (636 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung130,196
 • Pepadhet79/km2 (200/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 321
Plat montorS
Situs wèbwww.mojokertokota.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

7°33' Lintang kidul lan 122°28' Bujur wétan

PamaréntahanBesut

Kutha Majakerta ketata sajeroning 2 kacamatan, désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Majakerta ya iku:

Ékonomi & SosialBesut

Uga delengenBesut

Paninggalan SajarahBesut

Pranala njabaBesut

Jawa Wétan