Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Majakerta

kabupatèn ing provinsi Jawa Wétan, Indonésia

Kabupatèn Majakerta, (Basa Indonésia: Mojokerto, (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ, Pegon: كَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَو), ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Majakerta lan Mojosari iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 969,36 km² utawa---hèktar.

Majakerta
كَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَو
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Kabupatèn
Official seal of Majakerta كَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَو ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Lambang
Sesanti: Wijna Mantriwira
ꦮꦶꦗ꧀ꦤꦩꦤ꧀ꦠꦫꦶꦮꦶꦫ
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi9 Mei 1293
Kutha krajanKutha Majakerta lan Mojosari
Pamaréntahan
 • BupatiH. Mustofa Kamal Pasa, S.E.
 • Wakil BupatiH. Pungkasiadi, S.H.
Laladan
 • Gunggung969.36 km2 (374.27 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2013)
 • Gunggung1,162,630
 • Pepadhet1,200/km2 (3,100/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura dll
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 321
Plat montorS
Situs wèbwww.mojokertokab.go.id
(ing basa Indonésia)

GéografiBesut

Alang UjurBesut

Kabupatén Majakerta mapan ing 07° 18'35"-07°47" Ujur Kidul lan 111°20’13” s/d 111°40’47” Alang Wétan.

PamaréntahanBesut

kabupatèn Majakerta ketata saking 18 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut