Benny Lin

Benny Lin (lair ing Sala, 1985)[1] kang uga ditepungi minangka Budi[2] iku sawijining pamrogram komputer saka paguyuban Wikipédia Indonésia. Dhèwèké gawé piranti alus kang bisa ngalihaké aksara Latin menyang aksara Jawa.[2] Tèknologi transliterasi iki dudu panemon anyar, dhèwèké nyampurnakaké tèknologi iku wiwit setengah taun kapungkur.[3] Tèknologi iki kanggo nggampangaké sinau basa Jawa lan uga bisa dipigunakaké kanggo nyadhur literatur kuna ing sapérangan musiyum ing Sala.[4] Wiwit sasi April 2013, dhèwèké sregep kampanye obahan perduli lan nresnani aksara Jawa ing adicara Sala Car Free Day ing kawasan Plasa Sriwedari, Surakarta saben Minggu.[3] Semono uga ing dina Minggu, 28 April 2013.[4]

Benny Lin
060513 SOLO benny-lin3.jpg
Benny Lin (sawijining foto dhokumèntasi SOLOPOS, Mèi 2013)
LairBenny Lin
taun 1985
Indhonésia Sala, Indonésia
PadununganSurakarta, Indonésia
Sana jaringanbennylin.github.io

Benny Lin lan WikipédiaBesut

Benny Lin wiwit mbesut ing Wikipédia ing taun 2004.[1][5] Wektu iku, dhèwèké nembé setengah taun kuliah ing Univèrsitas Washington jurusan Èlmu Komputer.[1][5] Amarga seneng informasi ngenani Sala, dhèwèké sakakèh-akèhé nglebokaké informasi kang magepokan karo Sala, sajarahé, wewengkoné, jeneng désa, kalurahan, kacamatan, uga ngenani budaya, jogèd, lan kaseniané.[1][5] Saliyané iku dhèwèké uga nulis ngenani tokoh sajarah, paraga filem, penyanyi, lan jinis informasi liyané.[1][5] Kawigatènané karo Wikipédia iki ana gandhèng cènèngé karo peran Revo Arka Giri Soekatno, sawijining pangadeg Wikipédia basa Indonésia, warga Indonésia kang saiki manggon ing Walanda.[6][7]

Wiwit tanggal 7 Oktober 2011 Benny Lin dadi stewards, ya iku panata kang duwé aksès komplit menyang kabèh proyèk Wikimédia lan bisa ngowahi hak-hak para naraguna lan golongan naraguna.[8] Wiwit tanggal 15 Juni 2012 dhèwèké dadi panata utawa opsis ing Wikipédia basa Indonésia lan wiwit tanggal 1 Maret 2013 dhèwèké uga dadi pamriksa ing kana.[9]

PendhidhikanBesut

BebungahBesut

  • JCI Indonesia's Ten Outstanding Young Person 2013 amarga miwiti Wikipédia Aksara Jawa.[11]

Uga delengenBesut

  • Bennylin, kaca naragunané Benny Lin ing Wikipédia basa Jawa.

RéferènsiBesut

  1. a b c d e f g h i Inspirasi "Benny Lin Berbagi Informasi dengan 117.00 Suntingan", Harian Umum Solopos Taun XV|/No. 223 kaca 5 terbit Slasa legi, 7 Mèi 2013.
  2. a b "AKSARA JAWA" (ing basa Indonésia). Dibukak ing 2013-04-08.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. a b c "WIKIPEDIA JAWA : Menulis Aksara Jawa Makin Mudah" (ing basa Indonésia). Dibukak ing 2013-05-08.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. a b "WIKIPEDIA JAWA : Menulis Aksara Jawa Makin Mudah" (ing basa Indonésia). Dibukak ing 2013-05-08.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. a b c d "WIKIPEDIA JAWA : Benny Lin Lakukan 117.000 Suntingan untuk Berbagi Informasi" (ing basa Indonésia). Dibukak ing 2013-05-08.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  6. Inspirasi "Dibutuhkan, Penyunting Basa Jawa di Wikipedia", Harian Umum Solopos Taun XV|/No. 223 kaca 5 terbit Slasa legi, 7 Mèi 2013.
  7. "WIKIPEDIA JAWA : Dibutuhkan, Penyunting Basa Jawa di Wikipedia" (ing basa Indonésia). Dibukak ing 2013-05-08.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  8. Dhaptar Stewards ing kaca Meta
  9. Pratélan panata ing Wikipédia basa Indonésia
  10. "Benny Lin, Pencipta Software Javanese Transliteration" (ing basa Indonésia). Dibukak ing 2013-05-16.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  11. "Memahami Edukasi Wikipedia" (ing basa Indonésia). Dibukak ing 2013-05-30.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Pranala njabaBesut