Dalan Tol Cipularang

Dalan Tol Cipularang (CIkampek - PUrwakarta - PadaLARANG) iku dalan tol ing Indonésia sing ngubungaké kutha Jakarta dan Bandhung. Dalan tol iki rampung dibangun ing pungkasan April 2005. Tol iki mbentang wiwit saka Cikampek - Purwakarta nganti Padalarang. Tol iki dumunung ing tlatah pagunungan saéngga dalané munggah-mudhun lan uga duwé akèh kreteg sing dawa lan dhuwur.
Pembangunannya dipérang dadi 2, ya iku:

  • Tahap 1: Cikampek-Sadang lan Padalarang-Cikamuning (17,5 km)
  • Tahap 2: Sadang-Cikamuning (41 km)
Dalan Tol Cipularang
(Cikampek-Purwakarta-Padalarang)
Dalan tol Cipularang
Dawa 54 km
Pembangunan 2005
Pengelola PT Jasamarga (Persero) Tbk.

Liwat tol iki, jarak Jakarta-Bandhung mung mbutuhaké wektu 1 jam 30 menit (yèn ora macet) lan diitung saka Cawang.
Tol iki uga dipepaki piranti pangukur kacepetan tetumpakan. Yèn ngliwati wates kacepetan, nganggo kodhak.

Tanggal Kilomèter Wilayah
28 November 2005 91,6 Pasir Honje, Purwakarta
29 Januari 2006 96,8 Kampung Lebak Ater, Kacamatan Darangdan, Purwakarta

Gerbang tol besut

Jeneng Kilomèter Tujuan
Sadang 79 Purwakarta, Sadang, Subang
Jatiluhur 85 Purwakarta, Jatiluhur, Ciganea
Cikamuning 115 Cikamuning, Cikalong Wétan, Purwakarta
Padalarang Barat 122 Purwakarta, Cikampek, Jakarta, Cianjur, Bandhung, Cileunyi
Gerbang wates Dalan Tol Cipularang dan Padaleunyi
Padalarang 123 Padalarang, Cianjur, Cikalong

Kreteg besut

Ing ngisor iki pratélan kreteg ing Dalan Tol Cipularang:

Jeneng Dawa Kilomèter
Ciujung 550 mèter 95
Cisomang 252 mèter 101
Cikubang 500 mèter 110
Cipada 720 mèter 110
Cimeta 400 mèter 117

Uga delengen besut

Rujukan besut

Pranala njaba besut