Darwin iku kutha krajan Northern Territory, Australia. Dumunung ing pasisir Segara Timor, Darwin duwé populasi 114,368 jiwa, ndadèkaké kutha iki dadi kutha kang paling sithik sing ndunungi antarané kutha krajan-kutha krajan praja ing Australia. Saka lumakuning wektu Darwin tuwuh saka pos rintisan lan plabuhan cilik dadi sawijining kutha modhèren lan multi budaya ing Australia. Dunungé kang cedhak karo Asia ndadèkaké kutha ikigerbang wigati menyang nagara-nagara kaya Indonésia lan Timor Leste. Dalan gedhé Stuart Highway miwiti saka Darwin, lang pungkasané ana ing Port Augusta ing Australia Kidul.

Darwin
Northern Territory
Darwin locator-MJC.png
Lokasi Darwin ing Australia
Populasi: 114,368 (2006) [1] (16th)
Kapadhetan: 35.1/km² (90,9/sq mi)
Madeg: 1869
Wewengkon: 112.01 km² (43,2sq mi)
Zona wektu: ACST (UTC+9:30)
Lokasi:
LGA: Darwin, Palmerston
County: Palmerston County
Federal Division: Solomon
Rata-rata dhuwur suhu Rata-rata cendhèk suhu Curah udan
32.0 °C
90 °F
23.2 °C
74 °F
1.717,0 mm
67,6 in

Kutha kembarBesut

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. Australian Bureau of Statistics (7 February 2008). "Perth: Geographic distribution of the population". Retrieved 2008-03-26. Check date values in: |date= (help)

Pranala njabaBesut

Koordinat: 12°27′S 130°50′E / 12.450°S 130.833°E / -12.450; 130.833

Cithakan:Praja Australia