Dian Sastrowardoyo

Diandra Paramitha Sastrowardoyo (ꦢꦶꦲꦤ꧀‌ ꦯꦱ꧀ꦠꦿꦮꦂꦢꦪ), misuwur ing masarakat kanthi asma Dian Sastro (lair ing Jakarta, 16 Maret 1982; umur 39 taun) inggih punika salah satunggalipun artis saking Indonésia.[2]

Dian Sastrowardoyo
Dian sastro scroundbites 2007.jpg
LairDiandra Paramitha Sastrowardoyo
Pakaryanaktris, presenter
Taun aktif1996-sapunika
BojoIndraguna Sutowo[1]

KarierBesut

Dian miwiti karieripun ing jagad hiburan taun 1996, minangka juara 1 ing ajang GADIS Sampul ingkang dipunwontenaken déning kalawarta GADIS. Panjenenganipun dados ikon kebangkitan filem nasional sesarengan kaliyan kancanipun ing filem AADC, Nicholas Saputra. Filmipun ingkang wiwitan inggih punika Bintang Jatuh (2000), karya Rudi Sujarwo, dipunsebaraken lokal ing kampus-kampus lan boten dipunstel ing biyoskup. Ing filem kasebat piyambakipun main kaliyan Marcella Zalianty, Garry Iskak lan Indra Birowo. Film ingkang salajengipun ing taun 2001, Pasir Berbisik piyambakipun main kaliyan Christine Hakim, Slamet Rahardjo lan Didi Petet. Kanthi filem punika, Dian dipunparingi kanugrahan paraga wanita ingkang saé piyambak ing Festival Film Internasional Singapura (2002) lan Festival Film Asia ing Deauville, Perancis (2002).[2][3]

SekolahBesut

  • TK: Don Bosco
  • SD: SD Strada Van Lith II, Duren Sawit, Jakarta
  • SLTP: SMP Vincentius Otista, Jakarta
  • SLTA: SMA Tarakanita I, Pulo Raya, Jakarta
  • S1: Jurusan Filsafat, Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya, Universitas Indonésia (lulus Juli 2007)

FilmografiBesut

FilmBesut

TVBesut

  • Panasonic Cinema-minangka panatacara
  • Dunia Tanpa Koma (2006)-dados paraga ingkang nama Raya

IklanBesut

KanugrahanBesut

Video MusikBesut

Cathetan sukuBesut

Pranala njawiBesut