Katon Bagaskara

Katon Bagaskara (lair ing Magelang, Jawa Tengah, 14 Juni 1966; umur 54 taun) saliyané dadi vokalis grup band KLa Project, Katon uga nggawé album solo lan album trio bareng karo seduluré ya iku Andre Manika lan Nugie.[1] Ora mung nyanyi, saliyané nyanyi, Katon uga nggawé lagu.[1] Katon Bagaskara ya iku bojoné presenter lan juru main sinétron Indonésia kang jenengé Ira Wibowo.

Katon Bagaskara
Katon Bagaskara
Latar wuri
Jeneng lair Ignatius Bagaskoro Katon
Lair (1966-06-14) Juni 14, 1966 (umur 54)
Bukittinggi, Sumatra Kulon, Indonésia Indonésia
Pakaryan penyanyi, aktor
Taun aktif 1994-saiki
Pasangan Ira Wibowo
Anak Chika Putri Bagaskara
Andhika Radya Bagaskara
Mario Arya Bagaskara
Wong tuwa AR. Djuano lan Agnes Sumarsih

Katon lair kanthi jeneng Ignatius Bagaskoro Katon.[1] Nalika cilik, Katon wis nuduhaké yèn dhèwèké pancèn duwé bakat seni lan seneng maca puisi.[1] Ibuné Katon mènèhi semangat karo Katon supaya ngembangaké bakaté.[1] Lagu sepisanan kang dikarang Katon nalika isih kelas IV SD.[1] Lagu iku digawé kanggo ngenang nalika Katon bareng karo simbah kakungé kang wis tilar donya.[1] Katon nggawé lagu iku nganggo piano kang digawé saka kayu kang ukurané cilik.[1]

Katon sinau gitar saka kakangné kang jenengé Andre Manika.[1] Nalika iku, Katon latiyan lan wiwit nggawé lagu nganggo gitaré kanthi cara otodidak.[1] Lagu-lagu kang digawé Katon nalika wiwitan rada duwé prabawa saka musisi sénior kaya ta Ebiet G. Ade kanggo lirik laguné, Fariz RM kanggo trènd musik, Koes Plus lan The Beatles.[1] Wong-wong mau kang mbentuk karakteristik musikal Katon.[1] Saya suwé, nalika SMA, Katon wis bisa duwé style utawa gaya kang dadi ciri khas.[1] Kaya ta lirik laguné kang duwé filosofis, estetis lan romantis.[1] Kasenengané karo puisi kang njalari lirik-lirik lagu kang digawé Katon duwé pangaji filosofi lan gaya kang khas.[1]

Karir musikBesut

Wiwitané Katon duwé gegayuhan dadi diplomat.[2] Nanging kaanan kang meksa Katon kanggo kerja. Ing taun 1987, Katon kerja dadi cabin crew ing prusahaan pamaburan Garuda Indonésia.[2] Nanging kasenengané katon tumrap séni ora bisa dialang-alangi.[2] Pungkasané ing taun 1988, Katon bareng karo kanca-kancané kaya ta Lilo, Adi, lan Ari, Katon mbentuk grup musik kang jenengé KLa Project.[2]

kulawargaBesut

Katon Bagaskara nikah karo Ira Wibowo nalika tanggal 28 Oktober 1996.[2] Sadurungé nikah karo Ira, Katon wis tau nikah lan nduwé anak saka pernikahané kang sepisanan.[2] Anaké iki jenengé Chika Putri Bagaskara kang lair tanggal 9 Juni 1993.[2] Déné pernikahané karo Ira Wibowo, Katon nduwé anak kang cacahé loro ya iku Andhika Radya Bagaskara (lair 28 Agustus 1997), lan Mario Arya Bagaskara (lair 28 Agustus 2002).[2]

Chatetan sikilBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Profil dan Berita ing KapanLagi.com(diudhuh tanggal 10 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h tokohindonesia.com(diundhuh tanggal 10 Juli 2011)