Anggota EXO

EXO (Hangul: 엑소) ya iku boy band Koréa Kidul-Cina kang diwangun déning S.M. Entertainment ing taun 2011. Grup iki kasusun saka rolas anggota kang kapérang dadi rong sub-grup, EXO-K lan EXO-M, kang bakal nglakokaké promosi kanthi bebarengan ing Koréa Kidul lan Cina. Jeneng dhèwèké dijupuk saka tembung exoplanet,[1] salah sijiné istilah kanggo nyambut planit ing njaba Tata Surya. Singel debut dhèwèké, "Mama", dirilis nalika 8 April 2012, disusul déning peluncuran album pertama Mama nalika 9 April 2012.[2][3]

EXO
Gambar:Exo symbol.jpg
Lambang EXO
Pratélan latar wuri
SakaSeoul, Koréa Kidul
GénrePop, R&B, dance, elektronika
Mangsa akarya2012–sekarang
LabèlS.M. Entertainment
Sing magepokanSM Town
Sana jaringanexo-k.smtown.com
exo-m.smtown.com
AnggotaEXO-K:
Suho
Baekhyun
Chanyeol
D.O.
Kai
Sehun

EXO-M:
Xiumin
Lu Han
Lay
Chen
Tao

KarirBesut

2011: PembentukanBesut

nalika wulan Januari 2011, prodhuser S.M. Entertainment, Lee Soo-man, ngumumake rencanane kanggo mbentuk salah sijiné boy band anyar nalika wulan Maret utawa April 2011.[4] Dajenengi M1 kanggo sawentara, grup iki katon kasusun saka pitu anggota nalika foto dewek latihan jogèd ing salah sijiné studio bocor ing donya maya (internet).[5] nalika wulan Mèi 2011, Lee ngomong babagan grup iki sajrone salah sijiné seminar bisnis Hallyu kang anakake ing Universitas Stanford. sajrone presentasine, dhèwèké njelasake strateginya kanggo mbagi grup iki dadi rong subgrup, M1 lan M2, lan nggawe dhèwèké manuhaké musik kang padha ing Koréa lan China, nyanyikake lagu sajrone Koréa utawa Mandarin.[6] Lee pertamane nduwé rencana kanggo ngetokaké grup iki nalika wulan Mèi 2011, nanging debut dwweke diundur lan berita ngenani grup iki ora beredar manèh nganti Oktober 2011 nalika Lee mendiskusikake konsèp grup ii kanthi singkat sajrone salah sijiné wawancara karo The Chosun Ilbo.[7]

nalika Dhésèmber 2011, grup iki ngefinalake jeneng dhèwèké dadi EXO, kanti EXO-K kanggo jeneng subgrup ing Koréa lan EXO-M kanggo subgrup ing Cina. Rolas anggota dikenalake kanthi siji-siji liwat 23 video teaser kang dirilis saka wulan Dhésèmber 2011 nganti Fèbruari 2012.[1][8] Kai, Lu Han, Tao, lan Chen, papat anggota pertama kang dikenalake, tampil ing ngarep publik kanggo pertamane sajroneacara SBS Gayo Daejun nalika 29 Dhésèmber 2011.[9]

AnggotaBesut

EXO-KBesut

Nama panggung Nama lair Tanggal lair
Romanisasi Hangul Romanisasi Hangul Hanja
Suho (Leader) 수호 Kim Joon-myun 김준면 金俊绵 (1991-05-22) Mèi 22, 1991 (umur 29)
Baekhyun 백현 Byun Baek-hyun 변백현 卞白贤 (1992-05-06) Mèi 6, 1992 (umur 28)
Chanyeol 찬열 Park Chan-yeol 박찬열 朴灿烈 (1992-11-27) Novèmber 27, 1992 (umur 27)
D.O. 디오 Do Kyung-soo 도경수 度庆洙 (1993-01-12) Januari 12, 1993 (umur 27)
Kai 카이 Kim Jong-in 김종인 金钟仁 (1994-01-14) Januari 14, 1994 (umur 26)
Sehun 세훈 Oh Se-hun 오세훈 吴世勋 (1994-04-12) April 12, 1994 (umur 26)

EXO-MBesut

Nama panggung Nama lair Tanggal lair
Romanisasi Hangul Romanisasi Hangul Hanja
Xiumin 시우민 Kim Min-seok 김민석 金珉硕 (1990-03-26) Maret 26, 1990 (umur 30)
Lu Han 루한 Lu Han 루한 鹿晗 (1990-04-20) April 20, 1990 (umur 30)
Lay 레이 Zhang Yixing 장이싱 张艺兴 (1991-10-07) Oktober 7, 1991 (umur 28)
Chen Kim Jong-dae 김종대 金钟大 (1992-09-21) Sèptèmber 21, 1992 (umur 27)
Tao 타오 Huang Zitao 황지타오 黄子韬 (1993-05-02) Mèi 2, 1993 (umur 27)

DiskografiBesut

Album studioBesut

  • 2012:TBA

Album miniBesut

VideografiBesut

Tampil dalam video musikBesut

Tahun Judhul Artis Anggota
2008 "HaHaHa Song" TVXQ Chanyeol, Kai, Sehun
2010 "GENIE" (Versi Jepang) Girls' Generation Chanyeol
2012 "Twinkle" Girls' Generation-TTS Chanyeol, Baekhyun, Kai, Sehun
"Dear My Family" SM Town D.O., Lu Han
"MAXSTEP" Younique Unit Kai, Lu Han

FilmografiBesut

Drama televisiBesut

Tur konserBesut

SMTownBesut

Artis pendukungBesut

IklanBesut

EXO-K
  • Calvin Klein[11] (2012)
  • Ivy Club[12] (2012)
  • The Face Shop[13] (2012)
  • Sunny10[14] (2012)
  • Samsung[15] (2012)

MajalahBesut

Penghargaan dan NominasiBesut

Mnet Asian Music AwardsBesut

Tahun Ternominasi Penghargaan Hasil
2012 "MAMA" Best New Male Artist (EXO-K) [29][30] Cithakan:Nominated
Artist of the Year (EXO-K) [30][31] Cithakan:Nominated
Best New Asian Artist Group (EXO) Menang

Melon Music AwardsBesut

Tahun Ternominasi Penghargaan Hasil
2012 "MAMA" Best Global Artist (EXO-K) Cithakan:Pending

Seoul Music AwardsBesut

Tahun Ternominasi Penghargaan Hasil
2012 "MAMA" Best Rookie Awards (EXO-K) Cithakan:Pending
Popularity Awards (EXO-K) Cithakan:Pending

Penghargaan lainBesut

Tahun Penghargaan Kategori Hasil
2012 Tower Record (K-Pop Lovers! Awards) [32] Best Rookie of the Year (First-Half) (EXO) Menang
5th Mengniu Music Billboard Awards [33] Best Dressed Award (EXO) Menang
Most Popular Group of the Year (EXO-M) Menang
19th Korean Entertainment Art Awards[34] Rookie Singer Awards (EXO-K) Menang
2012 So-Loved Awards Best Male Newcomer (EXO-K) Cithakan:Pending

RéferènsiBesut

  1. a b "SM introduces new boy group member, KAI". allkpop. 2011-12-22. (Kaunduh 10/12/2012)
  2. "SMTOWN releases official footage from Exo’s showcase, to officially debut on April 9th with "MAMA"". allkpop. 2012-03-31. (Kaunduh 10/12/12)
  3. "S.M.'s new group Exo releases their new album". Newsen (ing basa Koréa). 2012-04-08. (Kaunduh 10/12/12)
  4. "S.M. to debut new male idol group". DC News (ing basa Koréa). 2011-01-28. (Kaunduh 22/12/12)
  5. "Practice photo of SM Entertainment’s upcoming boy group "M1" leaked!". allkpop. 2011-03-22. e(Kaunduh 22/12/12)
  6. "SM's Lee Soo-man announces new boy band" Priksa gandra |url= (pitulung). Nate.com (ing basa Koréa). 2011-05-09. (Kaunduh 22/12/12)
  7. "S.M. Entertainment's chairman Lee Soo-man discusses culture industry secrets and slave contracts". Chosun Ilbo (ing basa Koréa). 2011-10-16. (Kaunduh 22/12/12)
  8. "EXO releases teaser #23!". allkpop. 2012-03-01. (Kaunduh 22/12/12)
  9. "S.M.'s rookie group EXO makes debut through SBS Gayo Daejun". Newsen (ing basa Koréa). 2011-12-29. (Kaunduh 22/12/12)
  10. Allkpop. http://www.allkpop.com/2012/07/exo-members-spotted-filming-for-to-the-beautiful-you/ EXO members spotted fileming for ‘To the Beautiful You’?. 9 Juli 2012. Diakses pada 19 Juli 2012.
  11. "EXO_K attends the 'Calvin Klein Multi-Brand Event' in Seoul". 2012-05-24. Dijupuk 2012-06-30. 
  12. "EXO-K to endorse school uniforms for 'Ivy Club'". MyDaily. 2012-05-03. Dijupuk 2012-06-25. 
  13. "EXO-K models for "The Face Shop"". 2012-06-27. Dijupuk 2012-06-30. 
  14. "Making of Sunny10 CF". 
  15. "Samsung releases ‘Create Your Smart Style’ promo video featuring EXO-K". 2012-11-14. Dijupuk 2012-11-16. 
  16. "SM Entertainment’s photo shoot with ‘Carven’ & ‘W Koréa’ to stream live on YouTube" Priksa gandra |url= (pitulung). Chosun. 2012-01-17. Dijupuk 2012-07-24. 
  17. "EXO-K style icon for Calvin Klein Jeans in ‘High Cut’ magazine" Priksa gandra |url= (pitulung). Segye. 2012-03-13. Dijupuk 2012-07-24. 
  18. a b "EXO-K's Kai, Sehun, and Baekhyun show a bit of abs for 'Vogue Girl' and 'GQ'". allkpop. 2012-05-10. Dijupuk 2012-07-01. 
  19. "EXO-K, Lee Dong Wook, Lee Min Ki and more show their support for the 2012 London Olympics with ‘In Style’". allkpop. 2012-07-17. Dijupuk 2012-07-19. 
  20. "EXO-K poses for ‘L’Officiel Hommes’ Magazine". allkpop. 2012-07-22. Dijupuk 2012-07-23. 
  21. "EXO-K for 10Asia". Blogger. Dijupuk 2012-09-30. 
  22. "f(x)’s Krystal, Amber, EXO-K’s Suho, Baekhyun, D.O. promote recycling through ‘Cosmopolitan’". Allkpop. 2012-10-24. Dijupuk 2012-10-24. 
  23. "EXO-M_当代歌坛 (Dangdaigetan)_Magazine Making Film". YouTube. 2012-06-24. Dijupuk 2012-06-30. 
  24. "2012[PICTURE] EXO-M as Cover for So Cool Magazine". My Music Video. 2012-06-29. Dijupuk 2012-07-31. 
  25. "EXO-M for Men’s Health". Koreanindo. 2012-07-24. Dijupuk 2012-07-31. 
  26. "EXO-M Pop Magazine". Wordpress. 2012-06-26. Dijupuk 2012-08-17. 
  27. "EXO-M exudes a dark look for CeCi preview". blog.ningin.com. 2012-08-16. Dijupuk 2012-08-17. 
  28. "[FANTAKEN] 120619 EXO-M @ RAY LI MAGAZINE PHOTOSHOOT". Blog. 2012-06-19. Dijupuk 2012-08-17. 
  29. "[MAMA] Nominees for the 2012 MAMA Announced". 2012 Mnet Asian Music Award. Mnet Media Corp. October 23, 2012. Dijupuk October 25, 2012. 
  30. a b "Winners from the ’2012 Mnet Asian Music Awards’". Allkpop. November 30,2012. Dijupuk November 30,2012.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  31. "[MAMA] Nominees for the 2012 MAMA Announced". 2012 Mnet Asian Music Award. Mnet Media Corp. October 23, 2012. Dijupuk October 25, 2012. 
  32. "EXO wins best rookie of Tower Record K-Pop Lovers! Awards". kpopstarz. July 14, 2012. Dijupuk September 17, 2012. 
  33. Ho, Stewart (September 18, 2012). "EXO-M Wins ‘Most Popular Group of the Year’ at China’s ‘Mengniu Annual Billboard Music Festival’". CJ E&M enewsWorld. Dijupuk September 18, 2012. 
  34. "주니엘-엑소케이 ‘연예예술상 신인 가수상 수상’". Newsen (ing basa Korean). November 28, 2012. Dijupuk November 29, 2012. 

Pranala njabaBesut

Cithakan:EXO Cithakan:S.M. Entertainment