Esmiet

Esmiet iku salah sijiné sastrawan Jawa kang kagolong produktif. Cerkaké ewon, cerbungé atusan, lan novèlé welasan. Priya kelairan 20 Mèi 1938 ing désan Kasiyan, Dlanggu, Mojokerto, Jawa Wétan iki duwé jeneng asli Sasmito. nanging, dèwèké luwih kondhang dadi wong Banyuwangi tinimbang wong Mojokerto.

Ing Banyuwangi, dhèwèké ngadegaké sanggar sastra Jawa Parikuning.

Dhèwèké wis ping pindho éntuk Bebungah Sastra Rancage. Sing sepisanan saka novèl Nalika Langite Obah lan sing kapindho saka bektine marang sastra Jawa. Esmiet séda ing 4 Agustus 2003. Buku-buku anggitané Esmiet antarané:

Uga delengenBesut