Tuduhaké menu pokok

Prof. Dr. Hazairin (lair ing Bukittinggi, Sumatra Kulon, 28 Novèmber 1906 – pati ing Jakarta, 11 Dhésèmber 1975 ing umur 69 taun) ya iku nimpuna hukum adat. Hazairin dadi Mantri Dalam Negeri ing Kabinet Ali Sastroamidjojo I.

Hazairin
Gambar:Hazairin.png
Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia 11
Linggih
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
PrésidhènSoekarno
Kang sadurungéMohamad Roem
Kang sawiséR. Sunarjo
Rerincèn dhiri
Lair(1906-11-28)Novèmber 28, 1906
Nèderlan Kutha Bukittinggi, Sumatra Kulon, Hindia Nèderlan
PatiDhésèmber 11, 1975(1975-12-11) (umur 69)
Indonésia Jakarta, Indonésia
BangsaIndonésia
AgamaIslam

Asal usulBesut

Hazairin lair ing kulawarga kang tangat beragama, saka pasangan Zakaria Bahri (Bengkulu) lan Aminah (Minangkabau). Bapake dadi guru, déné simbahe kang asma Ahmad Bakar dadi ulama.