Tuduhaké menu pokok

Givanildo Vieira de Souza (lair ing Campina Grande, Brasil, 25 Juli 1986; umur 33 taun), racaké dikenal minangka Hulk (pangucapan ing basa Portugis: [ˈhuwki]), ya iku juru main bal-balan Brasil sing main kanggo FC Zenit Saint Petersburg ing Rusia, minangka striker utawa pemain sayap.

Hulk
Givanildo Vieira de Sousa.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Givanildo Vieira de Souza
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Penyerang, sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Zenit St. Petersburg
Angka 29
Karir nom
2001–2002 Vilanovense
2002 São Paulo
2003–2004 Vitória
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2005 Vitória 1 (0)
2005Kawasaki Frontale (pinjaman) 9 (1)
2006–2008 Kawasaki Frontale 2 (0)
2006Consadole Sapporo (pinjaman) 38 (25)
2007Tokyo Verdy (pinjaman) 42 (37)
2008 Tokyo Verdy 13 (7)
2008–2012 Porto 99 (54)
2012– Zenit St. Petersburg 5 (1)
Tim nasional
2009– Brasil 18 (6)
2012 U-23 Brasil 5 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 Oktober 2012.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16 Oktober 2012

Sawisé miwiti main profésional bareng EC Vitória lan main telung taun ing J. League Jepang, panjenengané nglanjutaké kanggo main sapropirané mangsa ing Portugal bareng F.C. Porto, menangaké sepuluh gelar utama-kalebu Liga Éropah UEFA 2010-11 lan telu kejuaraan nasional-lan panjenengané dinobataké minangka panyétak gol paling akèh ing liga.

Hulk makili Brasil ing Olimpiade 2012.

Kauripan awalBesut

Hulk lair ing Campina Grande, Paraíba, lan nampa jejuluk saka bapaké, salah sijining panggemar saka serial televisi The Incredible Hulk.[1][2]

Karier klubBesut

Brasil lan JepangBesut

Hulk wiwit main kanthi profésional karo Esporte Clube Vitória ing Salvador, Bahia, banjur émigrasi lan disilihaké ing Jepang kanggo main karo Kawasaki Frontale. Sanadyan wés dituku sewulan salanjuté, panjenengané disilihaké ing tim divisi loro Consadole Sapporo, ing kunu panjenengané mainaké kabèh laga mangsa 2006, nyétak 25 gol, kurang siji gol saka panyétak gol paling akèh.

Ing taun 2007 Hulk disilihaké manèh ing tim divisi loro, Tokyo Verdy, ing kunu panjenengané luwih produktif, nyetak 37 gol ing 42 tetandhingan lan dadi panyetak gol paling akèh mangsa iku. Panjenengané bali sedéla ing Kawasaki taun 2008, nanging bali gabung Verdy sawisé mung main ing rong tetandhingan.

PortoBesut

 
Hulk main kanggo Porto

Tanggal 16 Agustus 2008, panjenengané nglakokaké debut kanggo F.C. Porto, minangka pangganti ing tetandhingan sing kalah 2-0 saka Sporting Lisbon ing Piala Super Portugal.[3] Gol kapisane ing liga domestik kacetak nalika Porto éntuk kamenangan kandang 2-0 karo C.F. Os Belenenses tanggal 24 Agustus 2008.[4] Sawisé bola-bali main apik ing Liga Champions UEFA 2008-09, panjenengané kapilih minangka salah sijining juru main saka sepuluh sing paling apik déning UEFA.[5] Ing pungkasan Agustus 2009, panjenengané ndawakake kontrake tekan Juni 2014, kanthi klausul pembelian sing munggah dadi 100 yuta euro.[6]

Gol internasionalBesut

# Tanggal Papan Lawan Skor kasil Kompetis
01. 26 Mèi 2012 Volksparkstadion, Hamburg, Jerman   Dhènemarken
1–0
3–1
Tetandhingan persahabatan
02. 26 Mèi 2012 Volksparkstadion, Hamburg, Jerman   Dhènemarken
2–0
3–1
Tetandhingan persahabatan
03. 9 Juni 2012 Stadion New Meadowlands, East Rutherford, New Jersey, Amérikah Sarékat   Argèntina
3–2
3–4
Tetandhingan persahabatan
04. 7 September 2012 Stadion Morumbi, São Paulo, Brasil   Afrika Kidul
1–0
1–0
Tetandhingan persahabatan
05. 10 September 2012 Estádio do Arruda, Recife, Brasil   Cina
4–0
8–0
Tetandhingan persahabatan
06. 11 October 2012 Stadion Swedbank, Malmö, Swedia   Irak
4–0
6–0
Tetandhingan persahabatan

Brasil U-23Besut

# Tanggal Tempat Lawan Skor Hasil Ajang
01. 11 Agustus 2012 Stadion Wembley, London, Inggris   Mèksiko
1–2
1–2
Olimpiade 2012

PrestasiBesut

KlubBesut

Porto

NagaraBesut

  • Olimpiade Mangsa Panas: Medali pérak Olimpiade Mangsa Panas 2012

RujukanBesut

  1. Hytner, David (1 June 2012). "Career of Chelsea target Hulk is more incredible than how he was named". London: The Guardian. 
  2. "Hulk: Porto's Andre Villas Boas is destined to be the greatest and I am flattered by AC Milan's interest". Goal.com. 11 May 2011. Dijupuk 7 September 2012. 
  3. "Sporting Vence Supertaça derrotando Porto". 
  4. "FC Porto dominou Belenenses". 
  5. "Top ten rising stars". UEFA.com. 9 March 2009. Dijupuk 13 April 2009. 
  6. "Comunicado" [Announcement] (PDF) (ing basa Portuguese). FC Porto. 21 August 2009. Dijupuk 18 May 2011. 

Pranala njabaBesut