Kabinèt Indonésia Bersatu II

Kabinèt Indonésia Bersatu II (Inggris: Second United Indonésia Cabinet) iku kabinèt pamaréntahan Indonésia pimpinan Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono lan Wakil Présidhèn Boediono. Susunan kabinèt iki asal saka usulan parté pulitik pengusul pasangan SBY-Boediono ing Pilpres 2009 sing ngéntukaké kursi ing DPR (Parté Dhémokrat, PKS, PAN, PPP, lan PKB) ditambah Parté Golkar sing gabung sawisé iku[1], tim sukses pasangan SBY-Boediono pada Pilpres 2009, sarta kalangan profésional.

SusunanBesut

Ing ngisor iki pratélan anggota Kabinèt Indonésia Bersatu II sing diumumaké déning Présidhèn SBY ing 21 Oktober 2009.[2][3]

No. Jabatan Pejabat Latar wuri
1 Mantri Koordinator Babagan Pulitik, Hukum, dan Keamanan  
Djoko Suyanto
Militer, mantan Panglima TNI, Wakil Ketua Tim Kampanye Nasional SBY-Boediono
2 Mantri Koordinator Babagan Perekonomian  
Hatta Rajasa
Sipil, Mensesneg, Ketua Tim Kampanye Nasional SBY-Boediono, diusulaké déning PAN
3 Mantri Koordinator Babagan Kesejahteraan Rakyat  
Agung Laksono
Sipil, mantan Ketua DPR, diusulaké déning Golkar
4 Mantri Sekretaris Nagara  
Sudi Silalahi
Militer, Seskab, Tim Sukses SBY-Boediono
5 Mantri Dalam Negri  
Gamawan Fauzi
Sipil, Gubernur Sumatera Barat, Tim Sukses SBY-Boediono
6 Mantri Luar Negri Barkas:Martysmilebw.jpg
Marty Natalegawa
Sipil, Duta Besar untuk PBB
7 Mantri Pertahanan  
Purnomo Yusgiantoro
Sipil, Mantri ESDM, mantan Wakil Gubernur Lemhannas
8 Mantri Hukum lan Hak Asasi Manungsa  
Patrialis Akbar
Sipil, mantan anggota DPR, diusulaké déning PAN
9 Mantri Keuangan  
Sri Mulyani
Sipil, Menkeu
10 Mantri Energi lan Sumber Daya Mineral  
Darwin Zahedy Saleh
Sipil, diusulaké déning Parté Dhémokrat
11 Mantri Perindustrian  
M. S. Hidayat
Sipil, Ketua Kadin, diusulaké déning Golkar
12 Mantri Perdagangan  
Mari Elka Pangestu
Sipil, Mendag
13 Mantri Pertanian
Suswono
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PKS
14 Mantri Kehutanan  
Zulkifli Hasan
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PAN
15 Mantri Perhubungan Barkas:Freddy Numberi.jpg
Freddy Numberi
Militer, Mantri KP, diusulaké déning Parté Dhémokrat
16 Mantri Kelautan lan Perikanan Barkas:Fadel-muhammad.jpg
Fadel Muhammad
Sipil, Gubernur Gorontalo, diusulaké déning Golkar
17 Mantri Tenaga Kerja lan Transmigrasi Barkas:Muhaimin iskandar.jpg
Muhaimin Iskandar
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PKB
18 Mantri Pekerjaan Umum  
Djoko Kirmanto
Sipil, Mantri PU
19 Mantri Kaséhatan  
Endang Rahayu Sedyaningsih
Sipil, mantan Kepala Pusat Penelitian lan Pengembangan Biomedis lan Farmasi
20 Mantri Pendidikan Nasional  
Mohammad Nuh
Sipil, Menkominfo
21 Mantri Sosial Barkas:Salim-segaf.JPG
Salim Assegaf Al Jufri
Sipil, Duta Besar untuk Arab Saudi, diusulaké déning PKS
22 Mantri Agama  
Suryadharma Ali
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PPP
23 Mantri Kebudayaan dan Pariwisata  
Jero Wacik
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning Parté Dhémokrat
24 Mantri Komunikasi dan Informatika Barkas:Tifatul sembiring.jpg
Tifatul Sembiring
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PKS
25 Mantri Nagara Riset dan Teknologi  
Suharna Surapranata
Sipil, diusulaké déning PKS
26 Mantri Nagara Koperasi lan Usaha Cilik lan Menengah  
Syarief Hasan
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning Parté Dhémokrat
27 Mantri Nagara Lingkungan Urip Barkas:Gusti muhammad hatta.jpg
Gusti Muhammad Hatta
Sipil, Guru Besar Fakultas Kehutanan Universitas Lambung Mangkurat
28 Mantri Nagara Pemberdayaan Perempuan lan Perlindungan Anak Barkas:Linda agum gumelar.jpg
Linda Amalia Sari
Sipil, Ketua Kowani
29 Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi  
E. E. Mangindaan
Militer, diusulaké déning Parté Dhémokrat
30 Mantri Nagara Pembangunan Laladan Tertinggal Barkas:Helmy Faisal Zaini.jpg
Helmy Faishal Zaini
Sipil, diusulaké déning PKB
31 Mantri Negara Perencanaan Pembangunan Nasional/
Kepala Badan Perencanaan Pembangunan Nasional
Barkas:Armida alisjahbana.jpg
Armida Alisjahbana
Sipil, Guru Besar Fakultas Ékonomi Universitas Padjajaran
32 Mantri Nagara Badan Usaha Milik Nagara  
Mustafa Abubakar
Sipil, Direktur Utama Perum Bulog
33 Mantri Nagara Perumahan Rakyat Barkas:Suharso Monoarfa.jpg
Suharso Monoarfa
Sipil, anggota DPR, diusulaké déning PPP
34 Mantri Nagara Pemuda ldan Ulah raga  
Andi Mallarangeng
Sipil, Juru Bicara Kepresidenan, diusulaké déning Parté Dhémokrat
35 Ketua Unit Kerja Présidhèn Pengawasan dan Pengendalian Pembangunan  
Kuntoro Mangkusubroto
Sipil, mantan Kepala BRR Acèh-Nias
36 Kepala Badan Intelijen Nagara  
Sutanto
Pulisi, Komisaris Utama PT Pertamina (Persero), mantan Kepala Polri, Tim Sukses SBY-Boediono
37 Kepala Badan Koordinasi Penanaman Modal Barkas:Gita Wirjawan02.JPG
Gita Wirjawan
Sipil, Komisaris PT Pertamina (Persero)

Cathetan sikil lan referensiBesut

Uga delengenBesut


Kabinet pamaréntahan Indonésia
Kang sadurungé
Kabinet Indonésia Bersatu
Kabinet Indonésia Bersatu II
2009–2014
Kang sawisé
Kabinet Kerja